DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

CHP’li vekillere 217 dava dosyası

21.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Başak Kaya’nın haberine göre CHP Grup Başkanvekili Serbest Özel, “Cumhurbaşkanına hakaret suçu canice yasasından çıkarılmalıdır. Bu madde, parlamenter demokrasilerdeki objektif Cumhurbaşkanı için hazırlanmış bir düzenlemedir. Bugünkü sisteme tarafından değildir ve kaldırılmalıdır. Siyasi rakibimize yöneltilen her eleştiri dava konusu oluyor. Bu durum yargı eliyle siyasete müdahaledir” dedi.

80 KAT ARTIŞ VAR

Özel sözlerine şöyle devam etti: “Bu yasa maddesi suistimal ediliyor. Demirel döneminde 71, Necdet Sezer döneminde 82, Abdullah Gül döneminde 233 kişi Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile yargılanıp hükümlü oldu. Erdoğan döneminde ise bu sayı 5 bin 683’e yükseldi ve yükselmeye devam ediyor. Bu yasa maddesinden yargılanıp mahkum olan kişi sayısı, Demirel dönemine kıyasla 80 kat arttı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.