DOLAR 32,5492
EURO 34,8565
ALTIN 2.438,56
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

CHP, partiden ihraç edilen Aylin Nazlıaka’nın af talebini kabul etti

15.09.2019
A+
A-

CHP Parti Meclisi, ihraç edilen eski milletvekili Aylin Nazlıaka’yla ilgili kararını verdi. Nazlıaka’nın geri dönmesine dair yapılan oylamada PM üyelerinin 29’u kabul, 22’si ise ret oyu verdi.

Atatürk portresinin indirilmesi tartışması nedeniyle 2016 yılında CHP’den ihraç edilen Aylin Nazlıaka’nın affedilmesine yönelik talep bugün gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında üçüncü kez ele alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Nazlıaka’nın partiye dönüşüne sıcak bakmasıyla birlikte bugünkü toplantıda daha önce iki kez reddedilen af talebi bu kez olumlu sonuçlandı. 

Toplantıya 9 üye katılmazken, oylamaya katılan 51 PM üyesinden 29’unun kabul oyu vererek affedilmesine onay verdiği Nazlıaka’ya 22 üye ise ret oyu verdi.

Nazlıaka’nın CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nda aktif bir görev alması ya da CHP Ankara İl Başkanlığı’na aday olması bekleniyor.

NAZLIAKA: PARTİMDEN HİÇ KOPMAMIŞTIM

Kararı, Habertürk’ten Ömer Topsakal’a değerlendiren Nazlıaka, şunları söyledi:

“Yaklaşık 4 yıl süren bu süreçte zaten partimden hiç kopmamıştım. Ancak bu bağın yeniden resmi olarak kurulmasından dolayı da çok mutluyum. Türkiye’nin CHP’ye, CHP’nin de herkesi kucaklayan bir parti olmaya ihtiyacı var. Başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bu kararın alınmasına katkı sağlayan Parti Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Partimin bir neferi olarak, aydınlık Türkiye için çalışmaya devam edeceğim.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.