DOLAR 32,3535
EURO 35,1812
ALTIN 2.324,98
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

CHP kurultayına radikal önlemler

29.06.2020
A+
A-

Milliyet Gazetesi’nden Şevket Yaman’ın haberine göre Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki çalışma ekibi, alınacak önlemlerin çerçevesini belirledi. Bu kapsamda kurultayda; maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını karşılamak için özel takım görevlendirilecek. Sosyal mesafeden taviz verilmemesi için de sahne ve amfinin bulunduğu alana girişler sınırlı tutulacak. Alana delegeler, adaylar, basın mensupları ve az sayıda görevlinin açık havada kimse alınmayacak. Televizyon yayınları için platformlar da bu alan dışına kurulacak. Alanda su haricen bir şey yenilip içilmeyecek. Maksimum sayıda oy kabini ve sandığı kurulacak. Kurultaya yurt dışından siyasetçi misafir etme edilmeyecek, eski genel başkanlar dışındaki CHP Onur Kurulu üyelerinin yanı sıra parti danışmanları da alana giremeyecek.

Türkiye’deki siyasi partilere ise kurultay daveti gönderileceği belirtiliyor.

Salıcı, pandemi koşullarında kurultay yapılmasıyla ilgili eleştirilere de şu yanıtı verdi: “Pandemi koşullarında 2.5 milyon öğrenci YKS’ye girdi. Düğünler başlayacak. Kapalı ortamlarda sinemalar, tiyatrolar açılıyor. Otobüslere ayakta yolcu alınıyor. Bu örnekleri çoğaltabiliriz… Bu koşullarda CHP, dışarıya sadece 1360 delegesiyle bir kurultay yapıyor. Diğer Taraftan YSK çok önceden ‘kongreleri yapabilirsiniz’ dedi. Biz öğüt edilen tedbirlerin fazla ötesinde tedbirlerle bir kurultay yapmaya çalışıyoruz.”

Salıcı, kurultayda “iktidar kurultayı” sloganını kullanacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Her CHP kurultayı değişimin gerçekleştiği, kan, bayrak değişiminin yaşandığı kurultaylardır. Yeni fikirler yeni insanlarla gelir. CHP değişimi tıkayan yok, önünü açan bir partidir. Öteki partilerde Genel Başkan adayı olmanız deha imkânsızdır. CHP bu kurultayda da önümüzdeki dönemin yeni hikâyesini yazacaktır…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.