DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

ChatGPT’den sistem hatası: Kullanıcılara alakasız cevaplar verdi

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT kullanıcıların sorduğu sorulara saatlerce alakasız ve anlamsız kelimelerden oluşan uzun dizilerle cevap verdi. OpenAI 16 saat boyunca süren hatayı sonradan gideri.

23.02.2024
A+
A-

OpenAI’nin ChatGPT’si, kullanıcı sorgularına anlamsız yanıtlar veren alışılmadık bir hatayla karşılaştı.

Yapay zeka destekli sohbet robotu, salı gecesi “beklenmeyen yanıtlar” vermeye başladı.

Kullanıcılar, AI chatbot’tan gelen anlamsız yanıtlarla dolu ChatGPT konuşmalarının ekran görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

OpenAI salı gecesi yaptığı açıklamada “ChatGPT’den gelen beklenmedik yanıtlara ilişkin raporları araştırıyoruz” diyerek “Durumu izlemeye devam ediyoruz.” açıklaması yaptı.

OpenAI, sorununun çarşamba sabah itibariyle çözüldüğü açıklandı.

Bir kullanıcı, Asya ülkelerindeki yatakların farklılıkları hakkında ChatGPT’ye soru sorduğunda, ChatGPT bu soruya alakasız ve anlamsız bir şekilde cevapladı.

Bir örnekte, ChatGPT bir soruya bir caz albümü önerisi sunarak yanıt verdi ve ardından aniden “Mutlu dinlemeler 🎶” ifadesini bir düzineden fazla kez tekrarladı.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.