DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

ChatGPT, İşletmenin Ardından Hukuk Bölümünün Mezuniyet Sorularından da ‘Geçer Not’ Almayı Başardı!

01.02.2023
A+
A-

OpenAI’ın geliştirdiği yapay zekâ ChatGPT, son zamanlarda birçok olaydan ötürü bilim ve akademik dünyanın manşetlerinde yer alıyor. Öğrenciler her ne kadar bu yapay zekâ üretim aracını çok yararlı bulsa da öğretmenler, akademisyenler ve bilim insanları bir hayli endişeli.

Endişeli olmalarının sebebi aşikâr. ChatGPT, ona verdiğiniz ‘bana bir makale yaz’ tarzı görevlerin çoğunu sorunsuzca yerine getirebiliyor. Bu da öğrencilerin başarıya giden yolda hile yaparak ilerleyebilmelerine olanak sağlıyor.

ChatGPT, yine akademisyenleri endişelendirecek bir olaya imza attı: Yapay zekâ, hukuk ve işletme mezuniyet sınavlarından geçer not aldı

Minnesota Üniversitesi’ndeki hukuk profesörleri, yaptıkları yeni bir araştırmada ChatGPT’ye okullarının dört dersinde öğrencilere yaptıkları lisansüstü sınav sorularını verdiler. Kendi kendine öğrenebilen yapay zekâ, tüm sınavlarda ortalama bir not olan C+ almayı başardı ve sınavları vermiş oldu.

Bunun yanı sıra Wharton’da bir profesör olan Christian Terwiesch, ChatGPT’yi okulun işletme sınavına soktu. Yapay zekâ, B gibi ortalamanın üstünde bir not alarak sınavı başarıyla verdi. Ancak yapay zekânın sınav sonuçlarının tutarsız olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

ChatGPT’yi sınava tabi tutan hukuk ekibinin dediğine göre yapay zekâ, temel yasa kuralları ve teoriyi özetleme konusunda iyi bir iş başarıyor ancak konu bir dava ile ilgili sorunları tanımlamak ve çözmek olduğunda saçmalamaya başlıyor.

İşletme sınavına tabi tutulduğunda ise Terwiesch’in dediğine göre ChatGPT, basit işlem yönetimi ve süreç analizi problemlerini çözmede çok başarılı ancak ileri düzey süreç problemlerini çözemediğini ve hatta 6. sınıf matematik problemlerinde bile başarısız olduğunu belirtiyor.

ChatGPT’nin gördüğünüz gibi daha çok gelişmesi gerekiyor ancak şu anki hâliyle bile gerçekten korkutucu. Çünkü bu yapay zekâ henüz bir ‘bebek’, daha ilk yılını bile doldurmadı. Gelecekte neler yapabileceğini bir de siz düşünün…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.