DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Cezayir’de Ağaçlandırma Hamlesi: Yüz Binlerce Fidan İçin Bir Günlük Küresel Kampanya

Cezayir’de yüz binlerce fidan için küresel bir günlük ağaçlandırma kampanyasının yankıları ve sürdürülebilir gelecek vurgusu.

26.10.2025
A+
A-

Cezayir tarihinde bir dönüm noktası olarak duyurulan ve ülke genelinde bir milyon fidan hedeflenen ağaçlandırma girişimi, Tarım Bakanlığı ile Yeşil Cezayir Derneği iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Başlangıç, doğudaki Tizi Vuzu vilayetinde Tarım Bakanı Yasin Mehdi Velid tarafından resmi olarak ilan edildi.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, bu büyük kampanya boyunca ülke çapında fidan dikimi hedefleniyor ve başlatma töreni, 2021 yılındaki orman yangınlarında zarar gören yeşil alanların yeniden canlandırılması amacıyla Tizi Vuzu’nun Ait Akvaşa kasabasında atıldı. Uzun vadede yüz binlerce hektarlık ormanın yangınlarla yok olduğu bölgelerde yeniden canlanmanın sağlanması planlanıyor.

Geçmiş yıllarda pek çok can kaybına yol açan orman yangınları nedeniyle Cezayir’de yaşanan ekolojik tahribat için bu kampanya, kalıcı bir çözüm olarak görülüyor. Yetkililer, kampanyanın resmi başlangıç güncellemesini ülke genelinde paylaşırken, başlıca hedefin bir milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğu vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.