DOLAR 32,5664
EURO 34,8797
ALTIN 2.434,79
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Ceylan’ın annesinin derin acısı

27.04.2020
A+
A-

Uyruk Gazetesi’nden Çiğdem Yılmaz’ın haberine kadar babası göre hortumla dövülerek öldürülen 10 yaşındaki Ceylan Aslan’ın annesi Rukiye Mat, kocası tahliye edilmeseydi kızının yaşayacağını söyledi. Gözüyaşlı anne konuştu: “O cani boynuma makas, kafama tornavida sapladı. Lakin 5.5 ayda hür kaldı. Hâkime bayan dalga geçer gibi, ‘Sen git kocan da saat 15.00 gibi kazanç’ diyerek onu terhis etti. O gün yargı sağlansaydı, benim kızım hayatta olacaktı. Keşke o gün ben ölseydim. Bu cani hapiste olacak Ceylan da yaşayacaktı.”

Gaziantep’te yaşamış 33 yaşındaki Müslüm Aslan, bir yıl önce eşi Rukiye Mat’ı bıçakladığı için hapse girdi. Ancak beş ayda terhis oldu.

‘Yollamaz olsaydım’

Üç çocuğunu bir süreliğine yanında alan Aslan, 10 yaşındaki kızı Ceylan’ı kardeşlerinin gözü önünde hortumla dövdü. Minik kız aldığı darbeler sonrası hastaneye kaldırılırken, cani baba durum yerinden kaçtı. Ceylan ise aldığı darbeler sonucu yaşama yalnızca dört gün tutunabildi. Küçük kız hayatını kaybederken, cani baba yakalandı ve tutuklandı. Acılı anne Rukiye Mat (31), cani babanın nasıl özgür kaldığını ve ardından yaşananları anlattı:

“O cani adam hapisten çıktığında çocuklarını görmek istedi. Ama ben müsade vermedim. Aile büyükleri ısrar edince, ‘Bitmiş’ dedim. İki günlüğüne alacaktı lakin iki gün daha sonra geri getirmedi çocuklarımı. Şikâyetçi oldum. Polisler yoluyla çocuklarımı alabildim. Epey süre sonra aileme yeniden çocuklarını görmek istediğini söylemiş. Ağabeyime, ‘Söz, bir bezginlik olmayacak, tek istediğim çocuklarımı görmek’ demiş. Kaldığı yerin adresini ağabeyime atmış. Güvenlerini kazanmış. Ben sıcak bakmadım fakat fazla ısrarcı olunca iyi niyetimle ‘Babalarıdır’ düşüncesiyle çocuklarımı yolladım. Yollamaz olaydım. Yeniden aynısını yaptı, bir süre sonradan adresini değiştirdi. Çocuklarımı benden kaçırdı. Karakola gittim. Polisler, ‘Adres yahut biz bir şey yapmayız’ deyip gönderdi. Belirlenmiş bir vakit daha sonra da bu durum yaşandı.” 

“O caninin beni bıçakladıktan sonra özgürlük bırakılmasına da karşı geldim. Çünkü benim üzerimde kesici adalet kullandı. Boynuma makas, kafama tornavida sapladı ve bütün bunlar raporlarda mevcut. Tümü mahkemeye sunuldu. Hâkimin elinin altındaydı. Son mahkemede özgürlük bırakıldığı gün hâkime hanıma, ‘Bırakıyor musunuz?’ diye sordum.

Hâkime bayan dalga geçer gibi ‘Evet biz kendisini serbest bıraktık, git. Kocan da 15.00 gibi kazanç’ dedi. Böyle canilerin hapiste kalması için illa birini öldürmesi mi gerekiyor? O gün yargı sağlansaydı, kızım hayatta olacaktı. O caninin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Diğer Ceylanların ölmemesi için bu işin peşini bırakmayacağım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.