DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Ceyda Düvenci’nin konuğu Gamze Cizreli: Risk almadan ilerlemek zor

NTV ekranlarında yayınlanan Bambaşka Sohbetler programına girişimci ve iş insanı Gamze Cizreli oldu. Ateşle Oynayanlar kitabının yazarı Cizreli, programda neden bu ismi seçtiğini açıkladı.

20.03.2024
A+
A-

NTV ekranlarında Ceyda Düvenci’nin sunumuyla izleyiciyle buluşan “Bambaşka Sohbetler” programının konuğu girişimci ve iş insanı Gamze Cizreli oldu.

Ceyda Düvenci’nin “Neden Ateşle Oynayanlar?” sorusuna Gamze Cizreli şu yanıtı verdi:

“Çünkü aslında girişimcilik, bunu metaforla söyleyeceğim; birincisi zaten işim aslında restorancılık mutfaktayım ateşin başındayız aslında orada da mutfakta ateşle oynuyoruz. Onun dışında aslında hayat girişimcilik bu yolculuk bir yerde risk almadan, ateşle oynamadan bir şekilde yol almak çok zor. O konforlu alandan çıkmak için ateşle oynamak gerekiyor onun için de ismi bu. Bir de çocukluğumdan kalma bir hatıram var; çocukken kandilleri biz yakardık, karanlıklar aydınlığa dönerdi. O hatıra benim gözümün önünden hiç gitmiyor. Bazen bir kıvılcım yeter, o kıvılcımın ateşe dönmesi için yazdım kitabı.”

“BEN EDEBİYATÇI DEĞİLİM”

Ceyda Düvenci’nin “Bu kitabı satın aldığımızda geliri nereye gidiyor?” sorusuna Gamze Cizreli, “Türk Eğitim Vakfı’nda kız öğrenciler için Bir Kıvılcım Yeter adı altında bir burs fonu oluşturduk. Üniversite eğitimine devam edemeyen maddi imkansızlıklardan dolayı, kız öğrencilerin tamamen burs fonuna gidiyor. Şimdi de 50.000’e ulaştı. 3 ayda 50.000 baskı çok da iyi gidiyor yani türünde çünkü ben bir edebiyatçı değilim. Bir iş otobiyografisi aslında bu, kitap ilk defa böyle bir adede ulaştı. Çok da mutluyum. Yazarlık zor ama yazarlık şöyle çok zor, çok içe odaklanma gerektiren bir süreç. Benim işim de dışa dönük bir iş. Bu kitabı yazmaya Ocak 2023’te başladım, Eylül 2023’te yayınevine teslim ettim. 9 aylık bir süreç ama yazın tamamen kapandım ve kitabı yazmaya odaklandım” yanıtını verdi.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.