DOLAR 36,1128
EURO 37,7857
ALTIN 3.391,50
BIST 9.914,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
11°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 10°C
Paz 7°C
Pts 7°C

Çevrimiçi Müzik Platformlarının 2020’nin İkinci Çeyrek Sonuçları Açıklandı

08.10.2020
A+
A-

Spotify, Apple Music gibi devlerin yer aldığı ve her sene daha fazla insanın tercih ettiği çevrimiçi müzik sektörü, 2020’nin ikinci çeyreğinde ufak da olsa gerilemeye gitti. Pandeminin ilk dönemlerinde yükselişe geçen sektör, tüm dünyada normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte gerilemeye başladı. 

Counterpoint Research’ün çevrimiçi müzik sektörü pazar araştırmasına göre, 2020’nin ikinci çeyreğinde sektörün toplam geliri 6,7 milyar dolar oldu. Yıl bazında yüzde 13 artış yakalamayı başaran sektör, ikinci çeyrek bazında bakıldığında ise yüzde 2’lik düşüşle karşılaştı.

Çevrimiçi müzik sektörünün tepesinde Tencent Music yer aldı

Çevrimiçi müzik sektörünün lideri ise Tencent Music oldu. QQ Music, Kuwo, Kugoi gibi iştirakleri olan Tencent Music, pazar payının yüzde 26’sına hakim oldu. Tencent Music’i yüzde 12’lik pazar payıyla Spotify takip ederken, iki devin peşinden yüzde 10’la bir başka dev olan YouTube Music geldi. 

Ücretli abonelikte liderlik Spotify’ın

spotify

2020’nin ikinci çeyreğindeki ücretli abonelik paylarına baktığımızda ise Spotify yüzde 34 ile lider konumda. Spotify’ı yüzde 21’le Apple Music, yüzde 15’le ise Amazon Music takip etti. Bu çeyrekte ücretli abonelikler ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 35, bir önceki yılın aynı dönemine göreyse yüzde 29 artış gösterdi. Araştırma analisti Abhilash Kumar, “İkinci çeyrekte büyüme yavaşladı ve ilk kez gelirler düştü. Bunun birkaç nedeni var. Ayrıca, birçok şirket Covid-19 salgını nedeniyle harcamalarını kısmayı seçtiğinden reklam gelirlerinde de düşüş yaşandı, ancak farklı türlerde yayınlanan podcast’ler, düşüşün bir kısmını telafi etmeyi başardı.” şeklinde açıklama yaptı.

Koronavirüs pandemisinde pek çok ülke ve şirket ekonomik olarak olumsuz etkilenirken çevrimiçi müzik sektörü bu süreci başarılı bir şekilde geçirdi. Bu süreçte hem ücretli abonelerde hem de genel kullanıcı sayısında bir patlama yaşayan çevrimiçi müzik platformları, şimdiyse bu yükselişi yavaş yavaş kaybetmeye başladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.