DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır, Tarifi Nedir?

07.08.2021
A+
A-

Severek tüketilen cevizli sucuğu evde yapmak mümkün. Böylece daha sağlıklı sucuklar tüketebilirsiniz. Kolayca yapabileceğiniz cevizli sucuk nasıl yapılır? Cevizli sucuk tarifi nedir? Cevizli sucuk tarifi pekmezli nasıl yapılır?

Severek tüketilen cevizli sucuğu belki evde yapmanın mümkün olmadığını düşünmüş olabilirsiniz. Ancak evde kolaylıkla cevizli sucuk yapmak mümkün. Peki cevizli sucuk nasıl yapılır? Cevizli sucuk tarifi nedir? İşte enfes pekmezli cevizli sucuk tarifi…

CEVİZLİ SUCUK NASIL YAPILIR?

Cevizli sucuk nasıl yapılır? Severek tükettiğiniz cevizli sucuk, çayın yanında harika bir atıştırmalıktır. Hem lezzetli hem de sağlıklı olması nedeniyle de tercih edilen tatlı krizlerini çözmenizde harika bir alternatif olacaktır.

Cevizli sucuk evde yapılabilecek enfes bir atıştırmalık. Hem kolay, hem lezzetli olan bu tarifi siz de kolayca yapabilirsiniz. 

CEVİZLİ SUCUK TARİFİ

CEVİZLİ SUCUK MALZEMELER

– 3 su bardağı üzüm pekmezi

– 1/2 kilogram ceviz içi

– 4 su bardağı su

– 1/2 su bardağı nişasta

– 1/2 su bardağı un

– 1/2 su bardağı toz şeker

CEVİZLİ SUCUK YAPILIŞI

Öncelikle ayarladığınız cevizleri 1 gece önceden suya koyup bekletmelisiniz. Bu yöntem sayesinde dizmenizi daha kolay olacak ve kırılmaları önlenecek. Suda beklettiğiniz cevizleri yorgan iğnesi ipe dizi. Sonrasında pekmez ve suyu bir tencereye koyun ve orta derecede kaynatın. Kaynama noktasına yakın bu karışımdan 1 su bardağı kadar alın ve bir kaba koyun. 

Kaba koyduğunuz pekmezli suyun üstüne un ve nişastayı yavaşça ilave edin. Spatula ile pürüzsüz kıvam elde edene kadar karıştırın. Diğer yanda kaynayan pekmezli suya toz şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Nişastalı unlu olan karışımı da tencereye yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırın.

Koyulaşmış ve kaynamış olan pekmez karışımının altını kapatın. Yorgan ipine dizdiğiniz cevizleri karışıma batırıp, çıkarın. Cevizli sucukları asılı şekilde durabileceği bir yere koyun. 2 gün kadar kurumasını bekleyin ve sonra streç ile sarıp saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.