DOLAR 32,2543
EURO 34,7843
ALTIN 2.454,15
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Cevizin Mucizevi Faydaları Neler?

28.07.2021
A+
A-

Özellikle beyin gelişimine katkıları ile bilinen cevizin mucizevi faydaları bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre cevizin yalnızca beyne değil diğer organlara da yararları büyük. Cevizin faydaları neler? Ceviz tüketmek neye iyi gelir?

Günlük beslenmemizde tükettiğimiz her şey bizi biz yapar. Bu ne demek? Yani, yediğimiz ve içtiğimiz her şey sağlığımız üzerinde etkilir. Tükettiğimiz faydalı şeyler sağlığımızı da olumlu yönde etkiliyor. Faydaları saymakla bitmeyen ceviz de günlük olarak tüketmemiz gereken yararlı besinlerden biri. Peki cevizin yararları neler? Ceviz nelere iyi gelir? 

CEVİZİN FAYDALARI NELER?

Cevizin yararları neler? Ceviz, beyin gelişimine sağladığı önemli faydalar ile bilinen bir besin. Öte yandan yalnızca beyin değil, birçok organa da son derece yararlı olduğu yapılan çalışmalar ile ispatlanıyor. Cevizin kısa sürede vücuda etki ettiği ve damarları temizleyerek açtığı ortaya çıktı.

Kanseri engellemeye yardımcı olan yararlı besinlerden biri olan ceviz, çok sayıda hastalığı önlemeyi destekleyici özellikler taşır. Cevizin sağlığa yararları neler?

CEVİZİN KALP SAĞLIĞINA BÜYÜK ETKİSİ VAR

Ceviz tüketimi damarları temizleyerek kalp krizi riskini engelliyor. Ceviz, içerisinde bulunan omega 3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığının büyük ölçüde korunmasına destek olur. Omega 3 yağ asitleri iyot ve selenyum ile birlikte beynin optimum düzeyde çalışmasına katkıda bulunur.  

Cevizin yararları arasında epilepsi ve bunama gibi hastalıkları uzaklaştırması da bulunmaktadır. Bu sebeple ceviz, kalp sağlığının sağlanarak korunmasına etki eder.

CEVİZ, METABOLİZMA İÇİN YARARLIDIR

Verdiği tokluk hissi ile kilo verilmesini destekler. Metabolizmayı iyileştiren ceviz aynı zamanda vücuda bakır, ceviz, demir, kalsiyum, çinko gibi gerekli olan mineralleri sağlar. 

Cevizin vücuda yararları, her şeyde olduğu gibi, düzenli tüketildiğinde daha etkili olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Cilt sağlığı için de faydalı olan ceviz, cildin uzunca süre parlayarak ciltte kırışıklık oluşumunu engeller.

CEVİZ UYKU KALİTESİNİ ARTTIRIR

Ceviz tüketmek, melatonin kan seviyesini arttırır ve uykuya neden olur. Bu özelliği sebebi ile uyku kalitemizin iyileştirilmesine de katkı sağlar. 

KRONİK HASTALIKLARA KARŞI SAVAŞIR

Cevizin yararları neler? İçerdiği antioksidan açısından zenginlikte böğürtlenin ardından ikinci sırada olan ceviz, bu antioksidanlar sayesinde kimyasallar kaynaklı karaciğer hasarını gidemeye ve önlemeye yardımcı olur.

Cevizin en önemli yararlarından biri de kronik hastalıklar üzerindedir. Enflamasyonu azaltan ceviz bu noktada da sağlığımız için önemli rol oynuyor. Enflamasyon; kalp hastalığı, tip 2 diyabet, alzheimer ve kanser gibi çok sayıda hastalığın temelidir ve oksidatif strese yol açabilir.

Bağırsaktaki yararlı bakteriler iltihaplanmaya yönelik koruma gösterdikleri bilinen bileşiklere dönüşür. Omega 3 yağ, magnezyum ve ceviz içerisinde bulunan amino asit iltihabı azaltmada destekleyici olabilir. 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.