DOLAR 32,3659
EURO 34,7153
ALTIN 2.400,57
BIST 10.173,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Cep telefonu satışında yeni dönem! Kara liste geliyor! Data Teknolojileri ve İletişim Kurumu – BTK’nın IMEI numarası düzenlemesine gideceğine dair haberler…

17.06.2020
A+
A-

Bu kapsamda operatörlerden satın alınan telefonların borcu ödenmediğinde kara listeye alınacağı dile getiriliyor. Daha basit bir şekilde anlatmak gerekirse: Turkcell, Vodafone ya da Türk Telekom’dan fatura üstüne ya da diğer bir kampanya ile satın aldığınız telefonun borcunu ödemediğinizde IMEI numarası kara listeye alınacak ve haberleşme hizmetinden yararlanamayacaksınız.

7 yıldan fazla sinyal almayan cihazların kapatılmasına dair yasa hali hazırda yürürlükte. Bu kapsamda eski telefonlara ait IMEI numaralarının firari yollarla Türkiye’ye getirilen telefonlarda kullanılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı o dönemde yaptığı açıklamada 7 yıldan artı sinyal almayan cihazların IMEI havuzundan çıkartılmasının tatmin edici olmadığını, 7 yılın 2 yıla düşürülmesinin gerektiğini savunmuştu. IMEI numarası konusundaki düzenlemelerin Türkiye Gazetesi kadar paylaşıldığını ve hemen şimdi BTK’nın resmi bir bildiri yapmadığını andırmak isteriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.