DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Cem Ergenç: ‘Maçların Antalya’da oynanmasını dinç görmüyorum’

22.04.2020
A+
A-

Kasımpaşa Spor Kulübü Doktoru Cem Ergenç, korona virüs salgını döneminde takımdaki genel şart ile ilgili İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Ergenç, çalışmalarını evlerinde gerçekleştiren oyuncuların sağlık durumu durumunu sürekli peşine düşüp takip ettiklerini aktararak, “Bu süreçte ilk antrenmanların durdurulması ve müsabakaların ertelenmesi kararı alındıktan sonradan tüm oyuncularla zaten var olan whatsapp grubu üstünde bitmiş bir organizasyon yaptık. Bütün oyunculara ayrıca bireysel hem grup halinde nasıl antrenman yapabileceklerini, hangi antrenmanlarını, hangi sürelerle, kaç set yapacaklarını tanımlama ederek gönderdik. Gerek video tescil ile gerekse yorumlara dayalı geri dönüşlerini aldık. Bir Takım bilimsel değerlerini, nabız değerlerini değer biçmek için kullandığımız cihazlar var. Onlar üzerinden takiplerini yaptık. En fazla uyarı edilmesi gereken konulardan bir tanesi de kilo alımı. Kilo alımını sınırlamak için kulüp diyetisyenimizle görüşmeler yaptık. Sürekli takip etmelerini istedik. Şu belli başlı kadar ciddi bir problemle karşılaşmadık. Önümüzdeki hafta ekip antrenmanlarına başlamayı planlıyoruz. Bugün bir buluşma yaptık. Haziranın birincil ya da ikinci haftası müsabakalar başlayacakmış gibi program kapsamında organizasyonlarımıza devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Önümüzdeki hafta takım halinde çalışmalarımıza başlıyoruz”
Ergenç, gelecek hafta takım halinde antrenmanlara başlama kararı aldıklarını açıklama ederek, “Liglere ara verildikten sonradan birçok oyuncumuz İstanbul’da kaldı. İstanbul’da kalan oyuncularımız Kemerburgaz’daki tesislerimize yakın yerde oldukları için zaten bireysel ve grup antrenmanlarını organize etmiştik. Yaptığımız toplantıda teknik direktörümüzün isteği doğrultusunda daha çok takım antrenmanlarına başlamayı planlıyoruz. Çünkü profesyonel düzeyde spor yapıldığında 2-3 haftadan sonra bireysel antrenmanın ya da minik gruplar halinde yapılan antrenmanın çok katkısı olmuyor. Çünkü bu bir takım oyunu. Önümüzdeki haftadan itibaren tüm takım halinde çalışmalarımıza başlamayı planlıyoruz” dedi.

“4-5 haftalık süreç hazır edinmek için tatmin edici”
Ligin oynanmaya başlamasından önce takımların 4-5 hafta hazırlık süreci geçirmesi gerektiğinin altını çizen Cem Ergenç, “Normalde sezon başı 6-7 hafta planlıyoruz. Ama bu sezon bitmeden sezon ortasında bir anda dargın bir karar olduğu için benzer süreç gözetilir mi, bilmiyoruz. Yaşayıp göreceğiz. Bu daha önce yaşanmış ve bilimsel olarak ispatlanmış ya da sınanmış bir şey yok. Fakat daha önce yapılan bilimsel deneylere istinaden benim de görüşüm 4-5 haftalık bir işlem hazır elde etmek için yeterli olacaktır” açıklamasını yaptı.

“Maçlar başladıktan sonra rejenerasyon antrenmanları yapılacak”
Futbolcuların güç antrenmanlarını hazirana kadar olan bu süreçte yapması gerektiğini söyleyen Dr. Cem Ergenç, karşılaşmalar başladıktan sonradan oluşacak yoğun maç trafiğinde kuvvet yüklemesinin dinç olmayacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Diğer sezonlar gibi sezon öncesi yeterli dinlenme verilmeden her yerde antrenmana başlanacak. Bu da tabii ancak sakatlık riskini arttırıyor. bundan başka burada en önemli konu şu; liglerin ne zaman başlayacağından ziyade, başladıktan daha sonra ne süre bitecek ve hangi yoğunlukta müsabakalar yapılacak. O belirlenmiş değil demin. Bizim antrenman periyodunu ayarlamamız için müsabakaların başlangıç ve bitiş tarihlerinin de emin olması gerekiyor. Ona tarafından antrenman yüklemesi yapacağız. 3-4 günde 1 maç yapılacağı söyleniyor. Kısa ve yoğun bir program. Bu da şunu gösterir fakat, müsabakalar başladıktan sonra daha çok toparlanma ve rejenerasyona karşın antrenmanlar planlanacak ya da maçtan bir gün önce taktik antrenmanlar yapılacak. Fazla yüklenme yapılamayacağı öngörülüyor. Ben de o öngörüdeyim. O yüzden bu dönemde hazirana kadar 5-6 haftalık süreçte doldurma antrenmanları yapılabilir.”

“Oyuncuların sakatlık analizlerine göre program uygulayacağız”
Dr. Ergenç, lacivert-beyazlı futbolcuların sakatlık analizlerine tarafından çıkarılan programa uyacaklarını ifade ederek, “Oyuncularımızı çok yakından tanıyoruz bu sene çoğu oyuncumuz değişse de oyuncularla yakın temasta olduğumuz için hepsinin potansiyel sakatlık tehlike analizlerini sezon öncesi ve sezon baştan başa çıkarmıştık. Ona karşın antrenmanlar planlayacağız. Bir Takım oyuncularımız için bireysel antrenmanlara devam edeceğiz. Bireysel antrenmanı tamamlayıp takım antrenmanına yüzde yüz katılabileceğine inandığımız oyuncular da takım antrenmanlarına başlayacağız” değerlendirmesini yaptı.

“Maçların Antalya’da oynanmasını fazla dinç görmüyorum”
Cem Ergenç, Süper Lig’de ertelenen 8 haftanın Antalya’da oynanacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Bunun bir rivayet olduğunu, önemli olmadığını ve bununla birlikte sağlıklı bir düşünce olmadığını düşünüyorum. Bütün takımların orda olması haksız bir rekabete neden olabilir. Biz Kasımpaşa olarak İstanbul dışı 3 müsabakamız kalmışken niçin bütün maçlarımızı İstanbul dışarıda oynayalım. Oyuncular arasındaki stresten bahsetmiştik. 8 – 10 hafta ailelerinden uzak ne dek güvenli olduğunu bilmedikleri otel odasında futbol oynanabileceğini varsayım etmiyorum. Sosyal medyada bir takım kişilerin çıkartmış olduğu söylentiler olduğunu düşünüyorum. Gerek kulüpler birliği, gerek federasyon gerekse kulüplerin bunu desteklediklerini düşünmüyorum. Fazla dinç görmüyorum. Haziran ve temmuz aylarında Antalya’da müsabaka oynanması başlı başına sorun. Diyelim ama yalnızca Süper Lig olsun 18 ekip, 50-60 karakter kafileleriyle Antalya’da otellerde konaklayacak. Onların herhangi birinde yaşanacak bir sağlık problemi bütün takımın karantinaya alınmasını gerektirecek. Antalya’da bu değin donanımlı sağlık durumu hizmeti verilebilecek şartların hemen uygun olduğunu düşünmüyorum. Kendimce herkesin muhtemel olduğunca bulunduğu konumda olması ve yalnızca yarışma günü ya da müsabakaya bir gün önce seyahat edip oynayıp tamamlaması daha uygun olur.”

“hemen takımda yüksek seviyede stres ve gerginlik değil”
Cem Ergenç, takımdaki futbolcuların korona virüsün Türkiye’de yayılmaya başladığı birincil dönemdeki yaşadıkları gerginlik ve gergin durumu atlattıklarını söyleyerek, “İlk dönemdeki keşmekeş ve üzüntü pek değil. İlk hafta sadece oyuncular kendisi için yok aileleri için endişelilerdi. Fakat sürecin Türkiye’de çok iyi yönetildiğine inanıyorum. İyi yönetildiği için şu an Türkiye’de olmaktan stres ve gerginlik yaşamıyorlar. Daha çok ailelerinden uzaktan olanların, ailelerinden uzakta olmasından nedeniyle endişeleri var. Onlarla ilgili sıkça telefonla whatsappla görüşüyoruz. Gerekiyorsa aileleriyle yurt açık havada temasa geçip onların afiyet bilgilerini alıyoruz. hemen yüksek seviyede stres ve stres yaşamıyoruz. Bu süreç kulübümüzün psikologu kadar da peşine düşüp takip edilip oyuncularla birebir bir takım görüşmeler yapılıyor. Gerginlik gerginlik konsantrasyonu ve motivasyonu engelleyen nedenler. Bunları ortadan kaldırmak için mental olarak da antrenmanlarla oyuncularımızı hazırlamayı düşünüyoruz. İlk haftalardaki gerginlik ve stres yerini güven ortamına bıraktı. Ayrıca Türkiye’de hem de kulübümüz tarafında sürecin iyi takip edildiğini görünce oyuncuların fazla pozitif gerginlik yaşadıklarını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

“Bilimin ışığında sürecin devam etmesini istiyorum”
Korona virüs salgını döneminde devir yapan doktor meslektaşları ve bütün afiyet çalışanlarına teşekkür eden Dr. Cem Ergenç, “Bu süreçte Türkiye’de, dünyada tüm sağlık durumu çalışanları, doktor meslektaşlarım, hemşire arkadaşlarım fazla özveriyle, çok içten şekilde bu süreci yönetiyorlar. Onlara teşekkür etmek istiyorum. Halkımızın da sporcularımızın da dahil elde etmek üzere bilimin ışığında süreci devam ettirmelerini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.