DOLAR 32,5505
EURO 34,9656
ALTIN 2.457,06
BIST 9.879,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Çekilen ilk kara delik fotoğrafına ödül!

16.09.2019
A+
A-

Uluslararası Olay Ufku Teleskobu projesi kapsamında ilk kez bir kara deliğin fotoğrafını uzun yıllar boyunca tek tek fotoğraflayan ve sonunda birleştiren bilim insanlarının bu başarısında dev bir ekibin imzası bulunuyor. 3 milyon dolarlık olan bu ödül 347 bilim insanı tarafından paylaşılacak. Bu durumda her birine 8 bin 646 dolar verileceği açıklandı.

Uluslararası Olay Ufku Teleskobu projesi kapsamında bir araya gelmiş olan bilim insanları, nisan ayında Dünya’ya 53 milyon ışık yılı mesafedeki Başak (Virgo) takım yıldızında M87 Galaksi‘sinin merkezindeki süper masif kara deliğin fotoğrafını yakalayarak önemli bir atılımı gerçekleştirmişlerdi.

Çekilen bu ilk kara delik fotoğrafı en önemli bilimsel atılımlardan birisi diyebiliriz. Zira daha önce görüntülenemeyen bu kara deliğin görüntüsünün çıkarılması uzay teorilerinde büyük bir adım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.