DOLAR 32,3631
EURO 34,6632
ALTIN 2.391,94
BIST 10.189,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Çay Ağacı Yağı Nedir? Çay Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

22.07.2020
A+
A-

Anavatanı Avusturalya olan ve gemiciler tarafından keşfedilen çay ağacı yağının gerçek adı melaleucadır. Çay ağacı yağının en bilinen özelliği ise cilt sağlığını koruyarak birçok sorunun giderilmesini sağlamasıdır. Antiseptik özelliği sayesinde hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Bu yağ, çay ağacının yaprakları damıtılarak üretilmektedir.

ÇAY AĞACI YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Cilt sağlığı için kullanılan çay ağacı yağı aynı zamanda nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Banyo suyuna eklenen birkaç damla çay ağacı yağı bronşların açılmasına yardımcı olur.

İltihap giderici özelliğinden dolayı ağız içinde çıkan yaralara karşı suya karıştırılıp gargara yapılması tavsiye edilir. Aynı zamanda uçuk gibi yaraların üzerini temizlendikten sonra çay ağacı yağı sürmek hızla iyileşmesini sağlar.

Sivilce olan bölgelere düzenli olarak uygulandığı zaman hızlı bir şekilde etki gösterir ve sivilceli bölgenin iyileşmesini sağlar. Kullanılmaya devam edildiği taktirde iz ve siyah nokta gibi sorunlarına da iyi gelir. Ayrıca kırışıklık olan bölgelere uygulandığı zaman ciltteki kırışıklığın giderilmesinde de etki gösterir.

Çay ağacının bazı türleri Hint defnesi olarak bilinmektedir. Bu yağı tırnaklarınıza düzenli şekilde masaj yaparak uygulandığınızda kırılması engeller ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar.

Vücudun çeşitli yerlerinde çıkan siğillerin üzerine sürüldüğünde de siğilin kurumasına ve kaybolmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra ayaklarda görülen tırnak mantarı için de iyileştirici özellik göstermektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Kavun Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Kavun Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayının Kadın Sağlığına Faydaları

Papatya Çayının Kadın Sağlığına Faydaları

Sarımsağı Közleyerek Tüketmenin Şaşırtıcı Faydaları

Sarımsağı Közleyerek Tüketmenin Şaşırtıcı Faydaları

Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?

Yer Elmasının Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Mutlu Sevgili Sağlığa Faydalı

Mutlu Sevgili Sağlığa Faydalı

Her Gün 1 Elma Tüketmenin Faydaları

Her Gün 1 Elma Tüketmenin Faydaları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.