Carmen: İstanbul’da İspanyol Dansı ve Salsa Tutkusu Bir Arada
İstanbul’da İspanyol dansı ve salsa tutkusunu bir araya getiren Carmen ile tutku dolu bir dans yolculuğu sizi bekliyor.
İspanyol baldırlarının derin etkisini taşıyan bir sahne deneyimi için İstanbul Kültür Yolu Festivali, 4 Ekimde Atatürk Kültür Merkezi’nde Carmen gösterisini sunuyor. Esin kaynağı Bizet’in aynı adlı operası olan bu üretimde, koreografi Gomes’in yönetimi altında, Bizet’in armonilerini flamenko gitarı ve besteci Jose Antonio Rodriguez’in özel düzenlemeleriyle buluşturuyor.
Flamenko ve İspanyol dansının dilini sahneye taşıyan eser Carmen, aşk, kıskançlık ve özgürlük temalarını bir arada işleyen bir anlatı olarak öne çıkıyor. Gomez’in ulusal dans ödülüyle taçlandırılan kariyeriyle uyumlu olarak, bu performans 2004 yılında İspanya Kültür Bakanlığı tarafından da onaylanmıştı.
Gomez, bu yapımı ilk kez 2006’da Festival de Jerez’de sahneledi. Şu anda gösterinin biletleri Biletinial üzerinden satışa sunuluyor ve izleyiciler İstanbul’da bu özel dans deneyimini kaçırmamalı.