DOLAR 32,5720
EURO 34,9922
ALTIN 2.431,91
BIST 9.743,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Carlos Antorio Zago: ‘Oynadığım en iyi futbolcu Sergen Yalçın’dı’

26.05.2020
A+
A-

Beşiktaş’ın 100. yılında Roma’dan aktarma ettiği ve yaşanan şampiyonlukta önemli bir pay sahibi olan Carlos Antonio Zago, Cansel Kemiksiz’in instagram yayınına misafir oldu. Daha önce Beşiktaş forması giyen Ronaldo, Fenerbahçe’de oynayan Andre Santos, Galatasaray’da önemli bir yeri olan Jardel ve Capone gibi Brezilyalı futbolcularla yaptığı röportajlarla dikkat çeken Cansel Kemiksiz, bu kez Beşiktaş taraftarının gönlünde taht kuran isimlerden olan Carlos Antonio Zago’yu misafir olarak aldı.

100. yılda yaşanan şampiyonlukla ilgili olarak konuşarak sözlerine başlayan Zago, “Beşiktaş uzun bir zaman şampiyonluk kazanamamıştı. Kulübün tarihine adımızı yazdırdık. Çok güzel anlardı ve özel bir şampiyonluktu. O dönem teknik direktörümüz Lucescu beni tanıyordu ve oyun stilimi biliyordu. Öne meydana çıkan bir stoperdim. Roma ile de sözleşmem bitiyordu. İstanbul ve Beşiktaş ile tanışınca transferim tamamlandı. Sert oynayan ve oyun kurabilen bir oyuncuydum. Futbola orta saha olarak başladığım için bunun avantajları oldu. Atağın nasıl şekillenmesi gerektiğini, oyunu nasıl kuracağımı biliyordum. Günümüzde bu tarz oyuncu bulmak zor. Evet sert bir oyuncuydum fakat rakibin sizi geçmesine müsade vermemelisiniz” diye konuştu.

“Bobo’nun transferinde yardımcı olmuştum”

Beşiktaş’tan ayrıldığı dönemde yönetimle arasının iyi olduğunu sözlerine ekleyen Zago, “Brezilya’ya geldiklerinde us alışverişinde bulunuyorduk ve ben de elimden geldiğince asistan oluyordum. Bobo’nun transferiyle ilgili olarak da ‘Genç bir oyuncu, faydası dokunur’ demiştim ve transferinde tezgâhtar olmuştum. Yönetim değiştikten sonra kimse beni aramadı, ben de desteğime taraftar olarak devam ediyorum. Önemli olan Beşiktaş’ın iyi kadrolar kurması” dedi.

Hayalinin Beşiktaş’ta teknik direktör elde etmek olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Zago, “Beşiktaş’ta da çok hoş anılarım var. Beşiktaş’ta çalışmak benim hayalim. Bugüne değin koskocoman taraftarların önünde sahaya çıktım. Hepsinin yeri ayrıdır ama Beşiktaş formasıyla çıktığım Fenerbahçe ve Galatasaray derbilerindeki baskıyı, atmosferi hiç unutmadım. Benim için en özeli Beşiktaş taraftarıdır” açıklamasını yaptı.

“En iyisi Sergen’di”

Beşiktaş Teknik Direktörü olan Sergen Yalçın’la ilgili olarak çok mutlu olduğunu söyleyen Zago, “Kariyerim baştan başa oynadığım en iyi futbolcu Sergen’di. Top kendisine geldiğinde o kadar pozisyonlar oluşuyordu ki, hayal bile edemiyordunuz. Beşiktaş, Sergen yönetiminde şampiyonluklar kazanabilir. bunun dışında birlikte oynadığın en iyi partnerim de Ronaldo’ydu. Palmeiras ve Roma’da da kayda değer savunmacılarla alt yandan oynadım lakin Ronaldo ile durumumuz daha farklıydı. Birbirimizi tamamlıyorduk. Maçlarda fazla tutkulu oynuyorduk ve oynadığım pozisyon itibariyle somut müdahalelerde bulunmam gerekiyordu.

Herkes bizim dönemimizdeki takımın mükemmel oynadığını söylüyor. Bu da bizim dürüst meslek yaptığımızı gösteriyordu. Belki fazla kart görüyordum fakat sarı kart görmeyen stoper, stoper değildir” dedi. 100. yılda Sergen Yalçın’ın şampiyonluğu getiren golünü de hatırlayan Zago, “O maçtaki duyguları açıklamak imkansız. O maçların, hatta sezonun kaderini belirleyen futbolcu Sergen’di. Galatasaray derbisindeki o golü atmayı da Sergen yargı etmişti” açıklamasını yaptı.

“O günkü her şey saha açık havada kurgulanmıştı”

Bir sonraki sene yaşananlarla ilgili de konuşan Zago, olaylı Samsunspor maçıyla ilgili olarak”Hakem hataları olmasaydı, Beşiktaş kuşkusuz tekrar şampiyondu. Samsunspor maçında ikinci sarı karttan atıldım. Çok gergin bir maç oldu. Hepimiz yargı etmediğimiz şekilde oyun haricen kaldık. Yakın zamanda Mircea Lucescu ile o maçı yeniden konuştuk. O gün sahada olan her şey saha içinde yok, dışında kurgulanmıştı. Kariyerimin en başından itibarez manâlı teknik adamlarla çalıştım lakin Lucescu’dan fazla şey öğrendim. Benim sevdiğim, ofansif bir sisteme sahip” diye konuştu.

Son olarak VAR sistemiyle ilgili konuşan Zago, “Bu sistemle hakem hatalarının bitmesi gerekiyor ama hala devam ediyor. Hakemlerin kendilerini geliştirmesi lüzumlu. Hataların düzeleceğini umuyorum. Hakemlerle ilgili konuştuğumuz vakit aklıma 101. yılda kaçan şampiyonluk geliyor ve bunu kabullenemiyorum” dedi. Geçen sene Türkiye’ye geldiğini ve bazı arkadaşlarını gördüğünü de söyleyen Zago, “Özellikle Beşiktaş taraftarının hayatımda koskocoman önemi var. Onları kalbimde taşıyorum. En kısa zamanda yeniden Türkiye’ye gelmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.