DOLAR 32,2577
EURO 34,7664
ALTIN 2.406,61
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Canan Kaftancıoğlu’nun hapis cezası onandı

23.06.2020
A+
A-

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine tarafından Cumhuriyet Irk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na silahlı terör örgütü propagandası yerine getirmek, Kamu görevlisine hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçlarından İstanbul 37 . Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi tarafın bahşedilen karar istinaf incelemesi sonucunda onandı. Kaftancıoğlu’na 5 farklı suçtan 9 yıl 8 ay 20 hapis cezası verilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaftancıoğlu’nun avukatı Ergün Özer, şu ifadeleri kullandı:

“Gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde temyiz edeceğiz. Ben bu kararın Yargıtay’dan bozulacağını düşünüyorum. Hiçbir gösterilmeden, ayrıntıya girilmeden, bin tane usulsüzlük, bin tane kanunsuz gerekçesiz karar oluşturuldu. Yargıtay’ın bu kararı esastan bozacağına inanıyorum ben. Oradan da bir şey çıkarsa AİHM’e karar gidecek bu dosya. 

Canan Kaftancıoğlu bu karara şaşırmadı. Buradaki mahkeme de onun devamında istinaftaki dairenin böyle bir karar verebileceğini varsayım ediyorduk. Birazcık önce konuştuk kendisiyle onun nasıl olursa olsun bir basın açıklaması yapması olasıdır. 

Temyiz için 15 günlük bir süre var. Yargıtay’a temyiz başvurusunu yapacağız. Biz başından zaten bu yargılama süreci o kadar usulsüzlüklerle doymuş, gerekçesiz bir karar verildi ki, bu talimatla yapılan yargılama süreci olduğu için şaşırmadık tabii oysa.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.