DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Canan Kaftancıoğlu için Yargıtay’a 3 itiraz

29.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün haberine göre CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, attığı twitler nedeniyle bahşedilen 9 yıl hapis cezasının İstanbul Alan Adliye Mahkemesi 2. Suç Oluşturan Dairesi göre onanması üzerine avukatlar davayı bu defa temyiz amacıyla Yargıtay’a taşıyor. Hukuki gerekler yerine getirilmeden karar verildiğini öne süren avukatlar, duruşma yapılması isteklerinin de dikkate alınmadığını belirttiler. Daha önce hakimlik de yapan, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da avukatlığını yürüten Celal Çelik, Canan Kaftancıoğlu kararında hukuksuzluk olduğunu öne sürdü. İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun avukatları aralarında bulunan Çelik, müvekkillerinin 5 ayrı kabahat iddiasından canice aldığını hatırlattı. Celal Çelik şunları söyledi:

1- Yerel mahkemede dava aşamasında hakimlerin reddi istek edildi. Oysa reddedilen hakimlerle ilgili karar verilmeden davaya devam edildi. Bu durum açık bir hukuksuzluktur.

Nitekim dava İstinaf Mahkemesi’ne gittiğinde bozma gerekçeleri arasında bu koşul belirtilmesine rağmen dikkate alınmadı.

2- Mahkeme isteği vardı, bu isteğimiz de dikkate alınmadı. Duruşmalı yapılması istememizin nedeni, bize tarafından yapılan hukuksuzluktu. En azından hakimleri reddetmemizle ilgili hukuki süreç bile yerine getirilmedi. Atılan twitler’den yalnızca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğa’ın, başbakanlığı döneminde atılan twit ağız dalaşı konusu olabilirdi. Bize göre ondan da suç oluşturan çıkmazdı.

3- Karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin kazanıldığı güne eşit getirildi. Bu da endişe verici bir durum. Normalde bir kararın yazılması, gerekçesinin yazılması bile iki hafta sürer. Hepsi benzer gün yapılıyor, hatta elektronik imza bile benzer gün atılıyor. Karar tarihi, seçim zaferinin yıldönümüydü. Bilinçli bir şekilde benzer güne denk getirildiğini düşünüyoruz.

EN AZ 5 YIL

Avukat Celal Çelik, davanın Yargıtay aşamasında bozulacağına inandıklarını belirtti. Cezanın onanması halinde neler olacağını hukukçular şöyle sıraladı:

1- Canan Kaftancıoğlu minimum 5 yıla yakın hapis yatacak.

2- Seçilme hakkı olmayacak.

3- Denetimli serbestlikten daha az yararlanacak.

4- Terör örgütüne takviye etmekten hüküm giyerse öteki mahkumlara göre cezaevinde daha uzun süre kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.