DOLAR 32,3794
EURO 35,0246
ALTIN 2.326,52
BIST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Çanakkale’de açılan kaçak plaja baskın!

29.06.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Şerif Can ve Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de yer aldığı denetimde, işletmenin açık olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, gerekli ölçümleri yaparak, binayı yeniden mühürledi.

Haberin basında yer alması üzerine harekete geçen yetkililer, sadece bir gün açık kalan söz konusu yerle ilgili yapı durdurma tutanağı düzenleyerek kanunsuz girişime engel oldu.

Binanın mühürlenmesinin ardından çalışanlar evlerine gönderildi. Ayrıca ölçümlerde denizin doldurularak iskele yapıldığı da tespit edildi. Dün sabah saatlerinde işletmeye gelen müşteriler, kapıya asılan “Tadilat Nedeniyle Hizmet Veremiyoruz” yazısıyla karşılaştı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan rezalete “Sorsan hak, hukuk, adalet! Bir işiniz de doğru olsun! Halk TV sahibi Cafer Mahiroğlu Assos’ta işyeri açıyor. Açılışta kimler yok ki? CHP tam kadro! Ama yer kaçak, yıkılacak! Daha ötesi mühürlenmiş ve mühür sökülmüş. Mühür fekkinden ceza davası açılır. Utanmadınız da bu cesaret ne?” diye tepki gösterdi. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas da “Herkesin gözünün içine baka baka, sözüm ona çevrecilikte kimseye sıra vermeyenler koşa koşa açılışa giderek bu kirli oyuna ortak oldu. Gerçek yüzünü hep birlikte bir kez daha görüyoruz” dedi.

ORMAN İŞLETMESİ SÖZLEŞMEYİ İPTAL EDİYOR

Sabah Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre haber sonrası mühür fekkinden tekrar tutanak tutulan kaçak tesis hakkında suç duyurusu işlemi yapıldı. Orman İşletmesi sözleşmeyi ve zaten tesise ait olmadığı anlaşılan yapı kayıt belgesini iptal ediyor.

Yasa dışı olduğu tespit edilen diğer konularla ilgili de ayrıca suç duyurusu yapıldı. Mühür fekki, resmi olarak mahkeme kararıyla mühürlenen bir yeri veya bir şeyin izin olmaksızın kullanılması durumunda oluşan suç anlamına geliyor ve kanunen hem para hem de hapisle cezalandırılıyor.

Açılışa, CHP genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Muharrem Erkek, Seyit Torun, CHP milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Ensar Aytekin, Tahsin Tarhan ve CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Bozcada Belediye Başkanı Hakan Can ve Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan katılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.