Camii İmamının Kedilere Şefkati: Hınıs’taki Astsubay Ömer Halisdemir Camii’nde Hayvan Sevgisi
Hınıs’taki Astsubay Ömer Halisdemir Camii’nde imamın kedilere şefkati ve hayvan sevgisiyle dolu samimi bir hikaye.
Erzurum’un Hınıs ilçesindeki Astsubay Ömer Halisdemir Camii imamı Yunus Çaykara, cami çevresindeki yaklaşık 10 kedinin bakımını üstleniyor ve onların günlük ihtiyaçlarını cemaatle birlikte karşılıyor. Kediler için düzenli mamayla beslenme ve temizliğin yanı sıra zaman zaman sevgi dolu bakımlar da yapılıyor.
“CAMİ SADECE İNSANLARA DEĞİL, TÜM CANLILARA AÇIK” sözleriyle merhamet liderliğini pekiştiren Çaykara, kedileri düzenli olarak yıkama ve ihtiyaçlarını karşılama konusunda örnek bir davranış sergiliyor. Cami içinde ve çevresinde yaşayan minik dostlara yönelik bu yaklaşım, cemaatin de hayvanlara karşı duyarlılığını artırıyor.
Çaykara, vaazlarında merhamet ve hoşgörü konularına sık sık vurgu yapıyor. “Hem farkındalık oluşturmak hem de toplumu bilinçlendirmek istiyoruz” diyen imam, yaklaşık 10 kedinin bakımını cami cemaatinin desteğiyle yürüttüklerini belirtiyor. Günlük mama, su ve gerektiğinde veteriner desteğiyle tedavi ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ediyor.
“HASTALIK OLDUĞUNDA TEDAVİLERİNİ YAPTIRIYORUZ” diyen Yunus Çaykara, hastalık anlarında da konfor ve sağlık için gerekli adımları atıyor. Kış aylarında ise bölgede görülen sert hava koşulları için caminin altında sıcak bir alan oluşturuldu. İçeride ısıtma sistemiyle hayvanların güvenli bir şekilde barınması sağlanıyor.
“MERHAMET SADECE İNSANLARA DEĞİL, TÜM CANLILARA” mesajını vurgulayan Çaykara, “Merhamet sadece insanlara değil, tüm canlılara gösterilmelidir. Camimiz, bu anlayışın yaşandığı bir yer olsun” diyor.