DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Call of Duty Mobile’dan son uyarı Call of Duty Mobile hileleri için ısrarla yazılım geliştiren oyunculara artık geçit değil. Yeni dönemde…

19.04.2020
A+
A-

Geçen ay zombi modunu kaldıracağını ilan eden Activision, bu kararı yüzünden çoğu oyuncunun üzülmesine sebep olmuştu. 25 Mart 2020 tarihinde kaldırılan modun geri gelmesini isteyen kullanıcıların sayısı oldukça pozitif.

Activision’ın resmi Reddit hesabından yapılan bir yorumlama, şirket yetkililerinin bu konu yerine başka konular ile ilgilendiğini gösteriyor. İlgili açıklamada eleştiri oklarının hedefi, oynanışı baltalayan oyuncular oldu.

Kullanıcıların beğenisine sunulduğu günden beri aralıksız değişen ve artan üretim, ne yazık fakat aldanma yapan oyuncular ile boğuşuyor. Bu problemi iyice ortadan kaldırmak isteyen Activision, cezalandırma yöntemini değiştirdi.

Cezalandırma politikasını sertleştiren tecrübeli şirket, yaklaşık 1 aydır aldığı raporlar doğrultusunda tavizsiz cezalandırma yöntemini uygulağını açıklama etti. Buna ilave olarak şirket göre paylaşılan yazıda şu satırlar uyarı çekti:

“Oyunumuzda hilecileri istemiyoruz ve onların sizin deneyiminizi baltalamalarını, sistemlerimizi manipüle etmelerini ve oyunun dengesini bozmalarını istemiyoruz. Eğer hile yapıldığına şahit olursak, emniyet ve yürütme politikamızda ne yazıyorsa onu uygulamaya koyacağız.”

En ufak suçlardan en büyük suçlara değin her türlü duruma aleyhinde ağır ve caydırıcı cezalar tasarlayan Activision, yalnızca mod yerine getirmek için kullanılan üçüncü taraf yazılımları bile affetmiyor. Bu bağlamda oyunun dengesini bozmaya amaçlamak artık çok daha ciddi sonuçlara yol açacak.

Yayımlanan rapora kadar işlenen birincil suçun cezası hesabın geçici olarak askıya alınması olacak. Bu suça ek olarak işlenen bir öteki suç veya suçlar için ise oyundan ayrıntılarıyla uzaklaştırılma cezası devreye girecek.

Suçu işleyen oyuncunun adı atama tablosundan kaldırılacak. Son olarak oyuncu sayısının azalması nedeni ile bedava oyun seçeneklerinin kalıcılığı kaldıran Activision, hilecilere göz açtırmayacak gibi duruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.