DOLAR 32,3787
EURO 35,0516
ALTIN 2.326,54
BIST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Çağla Tuğaltay’ın cinayetinde 21 yıl sonra flaş ihbar

25.11.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman Demir’in haberine göre 21 yıl geçmesine rağmen cinayet aydınlatılamadı.

DOSYANIN KAPANMASINA GÜNLER KALMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Faili Meçhul Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından Tuğaltay’ın ölümüne dair yürütülen soruşturmanın, olayın üzerinden 20 yıl geçmesi ve failin bulunamaması nedeniyle 5 Haziran 2020’de kapanması beklenirken, ifade ve inceleme işlemleri devam ettiği için zamanaşımı durdurulmuş, soruşturmaya devam edilmişti.

Olayın üzerinden geçen 21 yıla rağmen fail veya faillerin bulunabilmesi için devam eden soruşturmada, savcılık, Tuğaltay’ın tırnak arasındaki örnek ile olay günü üzerinde bulunan kıyafetini Adli Tıp Kurumu Başkanlığına göndererek, DNA çalışması yapılamasını, failin saç ve göz rengiyle, biyo coğrafik soy analizini yüzdesel olarak tespit edebilen “Yeni Nesil Dizileme (NGS)” cihazıyla inceleme yapılmasını talep etti.

21 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAN TANIK

Dosyanın kapanmasının gündeme geldiği gün olaya tanıklık ettiğini söyleyen bir kişi ortaya çıktı. Savcılığa ifade veren 38 yaşındaki Volkan Ö., genç kızın ölümüyle ilgili bir anı hatırladığını ileri sürerek ifade verdi.

Çağla Tuğaltay ile aynı mahallede oturduğunu ve olay tarihinde 17 yaşında lise öğrencisi olduğunu söyleyen genç adam, bir şahsın olay gecesi yanına geldiğini bir bıçak vermeye çalıştığını ve bıçağı tutmasını istediğini iddia etti.

Volkan Ö. ifadesinde, “Eve döndüğüm akşam bir şahıs yanıma geldi. Ben bu adamı tanıyorum. O da komşumuz olay Yusuf K. idi. Elindeki bıçağı bana uzatarak ‘Şu bıçağı al kenara bırak’ dedi. Ben de kıyafetimi kirletemem dedim. Beni tehdit etti. Eve gittim. Sabah saatlerinde tatil için Balıkesir’e gittik. Döndüğümde Çağla’nın öldüğünü öğrenmiştim. Tatildeyken bu olay aklımdan çıktı. Yıllar sonra Çağla’nın tanıdık biri tarafından öldürülmüş olabileceğine dair haberler çıktı. Aklıma hemen yaşadığım bu olay geldi. Beni tehdit ederek bıçağı bana tutturmaya çalışan şahısın ifadesinin alınmasını istiyorum. Belki bu olayla bir bağlantısı olabilir” dedi.

Genç adamın ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca işleme alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.