DOLAR 32,2610
EURO 34,7955
ALTIN 2.399,47
BIST 10.174,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Çağla Tuğaltay’ın annesi ayaklanma etti

30.05.2020
A+
A-

İstanbul’un göbeğinde yaşanan ceza senelerdir çözülemezken dosyanın süre aşımına uğrayarak kapatılmasına günler kaldı. 5 Haziran’da vakit aşımına uğrayacak dosyanın kapanmaması gerektiğini söyleyen anne Gülnur Tuğaltay, Milliyet Gazetesi’nden Çiğdem Yılmaz’a konuştu.

Gülnur Tuğaltay şunları söyledi: “Dosyada geçen yıllar içinde herhangi bir gelişme yaşanmadı. Fakat ben hiçbir süre umudumu kaybetmedim. Kızımın doyasının kapanmasına 6 gün kaldı, panik halindeyim nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Cinayette zaman aşımının olmaması ilgili bir yasa tasarısı gündemdeydi fakat hayata geçirilmedi. Bu yasa tasarısının hayata geçirilmesi için CİMER’e de mesaj attım. Ayrı platformlarda da sesimi duyurmaya çalıştım. Ama bir şey değişmedi. Cinayetin zaman aşımı olmaz. Biri kalkıp birinin canını alacak ve 20 yıl geçtikten sonra her şey bitecek böylece mi? Ben bunu kabul etmiyorum.

‘Dosya kapanmasın’

Ben 20 yıldır kızımın katili veya katillerinin bulunması için mücadele veriyorum. Ben bu duyarlılığı devlet büyüklerinden de bekliyorum. Kendilerini 20 yıldır kızının katilini arayan bir annenin yerine koysunlar. Bu dosyalar zaman aşımına uğramasın. İlk gelen durum yeri çözümleme ekibin detaylı çalışmadığını gördük. Birçok çalışmayı atlamışlar. Kan izinde lastik kundura izleri çıkmış oysa bu ayakkabılar incelenmemiş. Konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olan bana, emniyete, savcılığa başvursun. Güvenliklerinden endişe duyuyorlarsa, gerekli önlemleri de aldırtırım. Yeter ama katil bulunsun, ‘Dosya kapandı’ denilmesin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.