DOLAR 32,3956
EURO 34,7858
ALTIN 2.396,72
BIST 10.237,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

C49 Kanser Nedir?

09.06.2020
A+
A-

C49 kanser nedir? Tıptaki adı C49 olan kanser türü, farklı çoğu nedenden nedeniyle ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Buna dair tüm detayları ve tedavi yöntemlerini haberimizde bulabilirsiniz.

C49 Kanser Ne Anlama Geliyor?

C49 kanser; sarkom yumuşak doku kanseri olarak bilinen ve bütün 70 türü olan bir hastalıktır. Bunun ortaya çıkması, vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Tahvil doku ya da kemiklerde görülmesi mümkündür. bununla birlikte kan damarı, eklemlerin iç kısmı, tendon, sinirlere de saldırabilir.

C49 Kanser Belirtileri Nelerdir?

C49 kanser nedir: Keza kalıtsal keza de virüs temaslı olarak ortaya çıkan bu hastalığın belirtileri şöyledir;

En sık görülen belirtilerin başında kilo kaybı kazanç. Bunun yanı sıra karın ağrısı şikayeti, bu hastalığa yakalanmış olan kişilerde fazla fazla görülür. C49 kanser belirtileri içinde kemik ağrısı öne çıkar. Dokunma aktivitesi olmadan kemiklerinin ağrıdığını söyleyen birçok hasta vardır. Bilhassa vücudun farklı yerlerinde ortaya meydana çıkan şişlik de bu hastalığın en göze çarpan belirtileri içinde yer alır. Dokunulduğu süre bunu hissetmek mümkündür. Bazı kişilerde ağrılı bir kısmında ise ağrısız bir biçimde görülür. aynı zamanda çok minik yaralanma durumlarında deha kemiklerin kırılması bu hastalığın en bilinen belirtileri içindedir.

C49 Kanserinde Risk Faktörleri Nelerdir?

C49 kanseri tehlike faktörleri içinde öne çıkan şey ırsi olarak tanımlanan sendromlardır. Yani aileden gelen ve genetik olan durumlardan nedeniyle bu sorun ortaya çıkabilir. Herpes virüs 8 ismindeki virüsten nedeniyle, bağışıklık sistemi zayıfladığı vakit bu kanser riskinin görülme sıklığında genellik bir yükselme vardır. Lenfödem yani kronik şişkinlik, tehlike oluşturan daha farklı bir faktördür. Daha evvelden kanser tedavisi görmüş ve bu sırada radyoterapi almış olanlarda bu hastalığın fazla sık görüldüğü ifade edilir.

C49 Kanserinde Tanı Nasıl Koyulur?

C49 kanser teşhisi birden fazla aşamadan oluşan bir sürecin sonrasında laf konusudur. Bunlar şöyledir;

İlk olarak hekim göre bedensel tetkik yapılır. Bilhassa bazı fiziksel durumların ortaya çıkıp çıkmadığına bakılır. Bunun ardından değişik görüntüleme yöntemleri devreye girer. Bilhassa MRI bu konuda emin bir akıl sahibi edinmek için fazla sık kullanılır. Doku örneği olmak ise genel olarak en son safha olarak uyarı çeker. Buna biyopsi adı verilir ve klinikte bunun incelenmesi şarttır.

C49 Kanserinin Tedavisi Nasıldır?

C49 kanser nedir: Yumuşak dokularda ortaya meydana çıkan ve erken tanı edilmesi durumunda tedavi edilen bu hastalıkla mücadelede birçok farklı yöntem laf konusu. En esas gaye kansere sahip olan hücrelerin çıkarılmasıdır. ara sıra dağıtım durumuna tarafından ayak veya kolun ampüte edilmesi uygulanabilir. Keza radyoterapi sistemi de seçim edilir. Hastanın bu sorundan kurtulabilmesi için ablaasyon olarak bilinen bir terapi yöntemi de vardır. Yani kanserli olan hücrelerin dondurulması sağlanır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.