DOLAR 32,5209
EURO 34,7451
ALTIN 2.493,83
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Busenaz Sürmeneli altın madalya aldı

07.08.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre 69 kiloda finalde Çinli rakibini yenen Busenaz Sürmeneli, Türk boks tarihinde olimpiyat altın madalyası kazanan ilk Türk boksör oldu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar boksta 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, finalde Çinli Hong Gu’yu mağlup ederek olimpiyat şampiyonu oldu ve altın madalya kazandı.

Busenaz, çeyrek final maçında Ukraynalı Anna Lysenko yenerek yarı finale yükselmişti. Bu turda ise Hindistan’dan Lovlina Borgohain’le mücadele eden milli sporcu, müsabakadan 5-0’lık skorla galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Busenaz Sürmeneli, finalde Çinli Hong Gu altın madalya için rakip oldu. Busenaz, ilk raundu kaybetse de maçın kalan bölümünde üstün bir oyun sergiledi ve Türkiye’ye olimpiyat şampiyonluğunu getirdi.

Milli boksör, olimpiyat tarihinin ilk altın madalyalı boksörü olarak da Türk spor tarihine geçti. Türkiye’ye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’ndaki ikinci altın madalyasını kazandıran Busenaz’ı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tebrik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.