DOLAR 32,2660
EURO 34,7275
ALTIN 2.402,41
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Buse Varol evlendikten sonra ilk kez ekranlarda! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin Zümrüt’ü Buse Varol kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Oyuncu Buse Varol uzun yıllar ardın ardından ekranlara geri dönüyor. TRT 1’in yeni dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 13 Kasım Pazartesi akşamı 1. bölümüyle yayın hayatına başlıyor. Buse Varol da dizide Zümrüt karakterine hayat veriyor. Varol, Alişan ile evlendikten sonra herhangi bir projede rol almamıştı. Peki, Buse Varol kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? İşte Buse Varol’un rol aldığı diziler ve filmler!

14.11.2023
A+
A-

Oyuncu Buse Varol, TRT 1’in yeni dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi ile setlere geri döndü. Başrollerinde Uğur Güneş ve Dilin Döğer’in yer aldığı Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 13 Kasım Pazartesi günü TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Uzun süredir ekranlardan uzak kalan Buse Varol da dizide Zümrüt karakterine hayat veriyor.

BUSE VAROL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, HANGİ DİZİLERDE OYNADI?

Buse Varol, 1990’da Manisa‘da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Bölümünde tamamlamış ardından uzunca bir süre dershaneler de öğretmenlik yapmıştır. Buse Varol, 2012 yılında düzenlenen Miss Turkey Güzellik yarışmasına katılmış ve yarışma sonucunda uzun bir süre modellik yapmıştır. Ayla Algan, Ümit Çırak, Müfit Aytekin ve Bahar Kerimoğlu‘ndan özel oyunculuk dersleri almıştır.

Buse Varol, ilk oyunculuk deneyimini aldığı dizi 2013 yılında yayınlanan Tozlu Yollar adlı dizi olmuştur. Burcu Kara, Nihat Altınkaya, Seda Akman, Yücel Erten, Pamir Pekin, Selda Alkor, Ayçin İnci, Sinan Albayrak‘ın oynadığı bu dizi de Şerife adlı karaktere canlandıran Buse Varol ardından 2013 – 2015 yıllarında Arka Sokaklar adlı diziden teklif almış ve 2 yıl boyunca burada Yasemin İsimli bir Polis memurunu canlandırmıştır.

2017 yılında yapımcılığını Türker İnanoğlu ve Erler Film’in üstlendiği “Dostlar Mahallesi” adlı dizi filminde Alişan ve Çağla Şikel ile birlikte taksicilik yapmak zorunda kalan bir üniversite öğrencisi olan Bahar karakterini canlandırdı.

6 Nisan 2018 tarihinde Buse Varol şarkıcı Alişan ile dünya evine girdi. Nikahı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kıyarken, nikah şahitliğini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

BUSE VAROL FİLMLERİ VE DİZİLERİ

2023 – Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (TV Dizisi)

2017 – Rüya (TV Dizisi)

2017 – Payitaht Abdülhamit (TV Dizisi)

2017 – Dostlar Mahallesi (Bahar) (TV Dizisi)

2016 – Sevda Kuşun Kanadında (Elif) (TV Dizisi)

2016 – Kış Güneşi (Nadide) (TV Dizisi)

2016 – Dağ 2 (Ece) (Sinema Filmi)

2015 – Şehrin Melekleri (Aslıhan Aydın) (TV Dizisi)

2013 – 2015 – Arka Sokaklar – 8. Sezon – 10. Sezon (Yasemin) (TV Dizisi)

2013 – Tozlu Yollar (Şerife) (TV Dizisi).

Kaynak: Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.