Bursa’dan Balık Kaçakçılığına Girişen Operasyonda 10 Ton Kaçak Midye Ele Geçirildi
Bursa’da yapılan operasyonda 10 ton kaçak midye ele geçirildi; balık kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir adım. Detaylar için okuyun.
İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, KOM Şube ekiplerinin dikkatini çeken usulsüz avlanma ve uygunsuz koşullarda bekletme durumuna karşı hızlı harekete geçti. Bursa’dan Balıkesir’e yönlendirileceği değerlendirilen su ürünleriyle ilgili istihbarat doğrultusunda izlenen iki araç, Bursa ve Balıkesir’de eş zamanlı olarak durduruldu.
Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen kontrollerde, halk sağlığını tehdit edebilecek nitelikteki ürünler ve yasal denetimlerden muaf olarak piyasaya sürülmek istenen miktar incelemeye alındı. Operasyon sonucunda toplam 10 ton kaçak midye ele geçirildi. Bu durum kamu sağlığı açısından önem arz ederken, şüpheliler hakkında gerekli yasal işlemlere başlanıldığı bildirildi.
