Bursa’da Zincirleme Trafik Kazası: 1 Ölü, 7 Yaralı
Bursa’da meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Olayın detayları ve son gelişmeler burada.
Bursa’da Zincirleme Trafik Kazası
Bursa’nın Orhangazi mevkisinde, İstanbul-İzmir otoyolunda meydana gelen zincirleme trafik kazası, bir kişinin hayatını kaybetmesine ve 7 kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazaya karışan araçların plakaları ise 78 DA 315, 34 DK 3062, 34 HUY 924 ve 34 HEL 335 olarak belirlendi. Dört aracın birbirine çarpması sonucu oluşan bu kaza, adeta savaş alanına döndü.
Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti, yaklaşık bir saat boyunca tamamen trafiğe kapatıldı. Yaralılar, olay yerine yönlendirilen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ancak, yaralılardan biri olan E.H.K., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kazanın Seyri ve Sonuçları
Kaza, Bursa’nın Orhangazi ilçesi yakınlarında, yoğun araç trafiğinin olduğu İstanbul-İzmir otoyolu‘nda gerçekleşti. Dört otomobilin karıştığı kazada, çarpmanın etkisiyle bazı araçlar savrulurken, bazıları ise birbirine girdi. Kazanın şiddeti, yoldan geçen sürücülerin cep telefonlarıyla çektiği görüntülere de yansıdı. Olay sonrası otoyol adeta kilitlendi ve bölgeye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi.
Hayatını Kaybeden ve Yaralananlar
Kazada yaralanan 8 kişiden biri olan E.H.K., hastaneye kaldırılmasına rağmen yaşamını yitirdi. Diğer yaralılar ise S.B., A.Ç., E.Ç. ve kimliği henüz öğrenilemeyen 4 kişi olarak belirlendi. Bu yaralılar, Orhangazi ve Gemlik Devlet Hastaneleri‘nde tedavi altına alındı. Yetkililer, bazı yaralıların durumunun kritik olduğunu bildirdi.
Trafik ve Soruşturma Süreci
Kazanın ardından İstanbul yönünde trafik tamamen durma noktasına geldi. Uzun araç kuyrukları oluştu ve ekiplerin olay yerine gelmesiyle birlikte yolda temizlik ve araç kaldırma çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık bir saat süren yoğun müdahalenin ardından trafik akışı yeniden normale döndü. Ancak, kaza nedeniyle birçok sürücü uzun süre yolda mahsur kaldı.
Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri, detaylı bir soruşturma başlattı. Kazaya hangi sürücünün neden olduğu ve çarpışma anına dair tüm kamera kayıtlarının inceleneceği bildirildi. Yetkililer, sürücüleri aşırı hız, dikkatsizlik ve takip mesafesine dikkat etmeleri konularında bir kez daha uyardı. Kazanın kesin nedeni, yapılacak teknik incelemelerin ardından netleşecek.