DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bursa F-28 Kazasının 50. Yılında Yeni İddialar ve Dronla Takip

Bursa F-28 kazasının 50. yılında yeni iddialar ve dronla takip: olayın perde arkası, görgü şahitleri ve güncel analizler.

12.12.2025
A+
A-

İzmir-İstanbul seferi yaparken Büyükçekmece yakınlarında Marmara Denizi’ne düşen THY’nin Bursa isimli F-28 uçağıyla ilgili önemli bir gelişme gündeme geldi. Youtuber Nedim Kuru, su altı dronu ile yaptığı dalışta enkaz parçalarına ulaştığını ileri sürdü ve 42 kişinin kaderinin hâlâ deniz altında olduğuna dikkat çekti.

Resmi kayıtlara göre yaklaşık 41 yolcu ve bir hostes olmak üzere toplam 42 kişi enkaz altında yaşamını yitirdi. Kuru, kazanın üzerinden yarım asır geçmesine rağmen parçaların uçağa ait olduğu düşüncesini, derinlikteki incelemelerinin ardından paylaştı. “Dron ile daldığımızda bulduğumuz parçaların uçağa ait olduğunu düşünüyoruz” ifadesini kullanarak uçağın düştüğü noktanın hala belirsiz olmadığını ifade etti.

Yapılan açıklamalarda, 50 yıl önceki teknolojik zorluklar nedeniyle enkazın çıkarılamadığı hatırlatıldı. Ancak Kuru’nun sözleri, parçaların annenin akrabalarıyla ilişkilendirilen bazı isimlerle ilgili olası bağlantılara da vurgu yaptı. “42 kişi Marmara’nın altında bekliyor” şeklindeki vurgusu, kayıtlardaki kayıpları yeniden hatırlattı.

Kazaya ilişkin dikkat çekici bir diğer yön ise, ünlü isimlerin yakınlarının bu trajedide yer aldığına dair Kuru’nun yaptığı vurgu oldu. Fatih Terim’in kayınpederi Kamuran Aksu ve şarkıcı Seyyal Taner’in hostes kardeşi gibi bireylerin de bu olayla özdeşleştiği öne sürüldü. Uzmanlar ve yetkililer, enkazın resmi olarak tespiti ve denizden çıkarılması için süreçlerin hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Bölgedeki çalışmaların ilerleyen günlerde ikinci bir dalışla devam edeceği bildirildi. Hidroarazideki arayışlar sürerken, yolcular için Yeşilköy’de bir anıt mezarın düşünülmesi konusundaki düşünceler de gündeme getirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.