DOLAR 32,1772
EURO 34,9849
ALTIN 2.505,87
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Büro Dışı Egzersiz Yaygınlaşıyor

08.06.2020
A+
A-

Bir Takım araştırmalar, bu şekilde çalışanların ofiste çalışanlardan % 13,5 oranında daha üretken olduğunu söylüyor. 

Peki ofis dışında çalışmaya yerinde koşulları sağlayabilmek için neler yapmalıyız?

– Yaşadığınız yerde bir çalışma odası belirleyin. Bu oda, ısı, sükunet, dekorasyon, büyüklük ve konum olarak yaşadığınız yerin en uygun bölümünde yer almalı. Çünkü gününüzün kayda değer bir kısmını bu odada geçireceksiniz.

– Kışın ve yazın odanın sıcaklığı çalışmanız için çok yerinde olmalı. Ne fazla sıcak, ne de soğuk. 

– Odanızın havalandırma koşullarını gözden geçirin. İyi bir havalandırma çok önemli. 

– Ağırbaşlı bir oda ayarlamaya bakın! Dış uyaranlar, çalışırken sizi fazlasıyla rahatsız edecek ve dikkatinizi dağıtacaktır.

– Çalışma odanızı olası olduğu kadar geniş tutmaya bakın. 

– Odanız çocuklarınızın, eşinizin sürekli gelip geçtiği, dikkatinizi toplamanıza engel olan bir bölümde mi? Bunu değiştirmek zorundasınız. 

– Odanızın duvarına, kazandığınız ödülleri, diploma ve sertifikalarınızı, yazarsanız kitaplarınızı, sanatçıysanız ürettiğiniz sanatsal işlerinizi yerleştirmeniz iyi bir motivasyon arabulucu olabilir.

– Günlerinizi verimli kullanabilmek için saatlerinizi ayarlamaya bakın. Her şeyden önce muhtemel olduğunca aynı saatte uyanabilmek için alarmlı bir saate ihtiyacınız var. Gerek büro haricen çalışanlar, lüzum büro çalışanları için ajanda ve zamanlayıcılar iyi birer yardımcıdır. 

– İşveren, ortak, çalışma arkadaşı veya müşterilerinize uzaktan bağlanmanızı sağlayacak araçlardan yararlanın.

– Kendinize ara verme süreleri belirleyin ve arkadaşlarınıza, ailenize ya da meslek arkadaşlarınıza her gün o saatlerde arama, e-posta veya mesajlaşmalar için yerinde olacağınızı bildirin.

– İşinizi ve kişisel hayatınızı soyutlamak için elinizden geleni yapın. 

– Birlikte yaşadığınız insanların çalışıyor olduğunuzu anladıklarından belirli olun. Profesyonel görüşmeler yaparken odanızın kapısını kapatın. 

Vakit ilerliyor, devir değişiyor. Her ne kadar ahenk sağlamakta hemen hemen hiç zorlansak da birebir egzersiz ağır ağır tarihe karışıyor. 

Doğayla, sevgiyle kalın. 

Ayşen Baloğlu / Yazan & Yaşam Koçu

aysen@mayanatural.com.tr

Maya Blogdaki yazılarımı da okumak isterseniz;

https://www.mayanatural.com.tr/blog

Maya Natural doğal bakım ürünlerine göz atın! 🙂

https://www.instagram.com/mayanatural.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.