DOLAR 32,5093
EURO 34,8669
ALTIN 2.484,84
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Bulut Bağcı Kimdir?

24.02.2020
A+
A-

Bulut Bağcı (27 Haziran 1985 doğumlu) ileri görüşlü, başarı odaklı bir iş adamıdır. 2010 yılından bu yana uluslararası turizm endüstrisinde Global Tourism Forum (GTF) Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası arenada birçok sivil toplum kuruluşunda ve turizm sektöründe 10 yıldan fazla iş tecrübesi vardır.

Gençliği

Bulut Bağcı, 2009 yılında Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden onur derecesi ile mezun oldu. Harvard Business School’da kısa süreli eğitim aldı. Mezun olduktan sonra Kempinski, Hilton ve Marriott Hotel Groups’da yönetici adaylığı eğitimi aldı. Bu eğitimlerden sonra Conrad ve Kempinski Otelleri’nde çalıştı.

Bağcı, 2009 yılında yeni bir vakıf kurdu. Genç Turizm Liderleri, turizm endüstrisinde olumlu değişimi yönlendirmek için vizyon, cesaret ve etkiyle dinamik bir küresel insan topluluğu (40 yaş altı) oluşturmayı hedeflemektedir.

Kariyeri

Bağcı, 2010 yılında, Londra’da uluslararası bir enstitü olan, yeni turizm ve seyahat çağında çözümlerin araştırılması ve geliştirilmesine adanmış, 2019 yılında Global Tourism Forum (GTF) adını alan World Tourism Forum’u kurdu.

World Tourism Forum’un başkanı olarak, Global Meeting 2015, Mediterranean Summit 2015, Global Meeting 2016, Mediterranean Meeting 2016, Russia Summit 2017, Global Meeting 2017, Africa Summit 2017 ve Angola 2019 gibi uluslararası turizm etkinliklerini yönetti. Tüm bu etkinliklerin yanı sıra Bağcı, Tourism 20, Tourism CEO Club, E-Gen Influencers Etkinliği ve World Tourism Awards gibi girişimlerin kurucusu ve başkanıdır.

GTF’yi, Ürdün Krallığı adlı kitabını yayımladığı aynı yıl olan 2019’da kurdu. Bu kitapta, turizm yoluyla uzun vadeli büyüme ve refah sağlayabilen modern bir krallığın güzelliklerini paylaştı. GTF, 2019 yılında İngiliz Hükümeti tarafından uluslararası bir kurum olarak resmen tanındı. Bağcı’nın yönetimi altında GTF, dünyanın çeşitli yerlerinde uzlaşma çabalarına itici güç olmak, ülkelerin imajını tanıtmak ve çok sayıda iş birliğinin ve uluslararası inisiyatifin katalizörü olmak için çalışmalarda bulunmaktadır. 2020’den itibaren Global Tourism Forum olarak anılacak olan kurum, bu adıyla yeni etkinlikler düzenleyecektir.

2019 yılında Bağcı Londra’ da ekonomik ve çevre dostu dünyanın çeşitli bölgelerinde otel ve ziyaretçi mülkleri geliştirmek için World Development’ı kurdu.

Bulut Bağcı’nın röportajları tüm dünyada saygın yayınlarda yayınlandı. Ayrıca Bağcı, CNN Türk ve TRT World gibi TV Kanallarında televizyon programları yapmaktadır.

Doğum Tarihi : 27.06.1985

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.