DOLAR 32,3850
EURO 34,5771
ALTIN 2.387,28
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Bülent Uygun’dan Mete Kalkavan’a tepki!

24.06.2020
A+
A-

Süper Lig 29. haftasında deplasmanda karşıalaşacağı Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdüren Denizlispor’da teknik direktör Bülent Uygun, açıklamalarda bulundu. Beşiktaş maçından 5-1’lik bir netice beklemediklerini söyleyen Bülent Yerinde, “Şu bir reel Denizlispor’umuz taraftarımızla birlikte bir tüm olduğunda daha bir galibiyet trendini yukarı taşıyabildiğini gördük. Bilhassa ben geldiğimde üç maçtaki alınan 7 puanda taraftarımıza o zamanda teşekkür etmiştim. Onların desteği takımın daha fazla ayağa kalkmasını ve çaba etmesini sağlıyordu” biçiminde konuştu.

“Denizlispor’umuzun gemisi limana en hoş şekilde güvenli yanaşacaktır”

Denizlispor’un ligi en tehlikesiz yerde bitireceğinin altını çizen teknik direktör Bülent Uygun, “Issac Sackey’in sakatlığı dar bir kadronun içerisindeki maalesef ister istemez ayrıca aksiyonlarımızı kısıtlamış oldu hem de takım kurgusunu kurmakta aslında zorlandık. Beşiktaş maçına baktığımızda 1-1 iken Aissati soldan gidiyor oysa Mete Kalkavan’ı gördüğümde aynı hareketi ona uygulayacağım ve nasıl düşeceğini defalarca beraber göreceğiz. Kendisinin o pozisyonda nasıl pozisyonunu kaybettiğini görebilen ve dönen top gol oluyor.

Bunla beraber kaçırdığımız 3-4 tane yüzde yüz goller var ve o sürecin devamında da maalesef istemediğimiz bir sonuç oldu. 60. dakikaya dek iyi bir Denizlispor’umuzu izledik 60. dakikadan sonrada kırılgan bir yapıya döndük. Kadromuzun rahat olması da bir takım hamleleri yapmamıza engellemiş oldu. Lakin şu bir gerçek Denizlispor’umuzun gemisi limana en hoş şekilde tehlikesiz yanaşacaktır.

Futbolcu kardeşlerim bu işlem içerisinde evet oynadığımız takımlar şampiyonluğa oynuyor. Sivas’ı, Beşiktaş’ı bunları yensek zaten zirvede olurduk. Lakin yenebilecek durumda mıydık? Evet, bunu başarabilecek güçteydik. Ara Sıra futbolun doğasında bunlar var ve bizde maalesef bu maçlardan mağlup ayrıldık. Bu aramak değildir fakat iş bitti daha önümüzde çok başarılması gereken kalan maçlarımız var” diye konuştu.

“Rizespor maçından puanlarla dönmek istiyoruz”

Uygun, Rize deplasmanından puanlarla dönmeyi hedeflediklerini dile getirerek, “Işlem içerisinde performansımızı en üstteki seviyeye çıkartacağız. Sakatlarımız 1-2 haftaya kadar düzelir diye varsayım ediyorum. Rizespor takımı da bazı fiilen. Onlarında bulunduğu pozisyon itibariyle yaşadıkları sendrom onları da fazla etkilemiş durumda. Birbirinden yetenekli, kaliteli ve geniş bir kadroya da sahipler ve onlar içinde güç bir maç olacak, bizim için de şiddet.

üstelik üstüne böyle kart cezalıları da üzerine binince bizim için azıcık baskı geçiyor. Fakat ben inanıyorum fakat o süreç içerisinde biz elimizden geleni yapacağız ve Rizespor maçında Denizlispor’umuz olarak sahadaki oyun anlayışımızda puanlarla oradan dönmek istiyoruz. Fakat bunun üzerine birde pandemi yaşadık işte burada kazasız, belasız, sakatsız bir sezon tamamlanması gerekiyor. Düşmeye oynayanların tümü can havliyle oynadıkları bütün maçlarda performans üstünde en güzelini sergilemeye çalışıyor” açıklamasını yaptı.

“Bu süreçte herkesin beklentisi oluyor”

Şampiyonluğa oynayan takımların keşmekeş içerisinde olduğunu fakat ligin fazla zevkli geçtiğini söyleyen Uygun, “Zevkli geçiyor lakin seyircisiz bu ligin çok artı tadına varamasak bile doğrusu dünyada çok nadir olabilecek bir süreci herkes asgari hasarla atlatmaya çalışıyor. Biz de Denizlispor olarak düşmenin şayet geldikten sonra 3 maçtaki puanlarla biraz üstündeymişiz gibi dursak bile puanlarla aramızda fazla pozitif ayrım olmadığı için biz de bu işin fazla ortasında ve süreci yaşıyoruz. Birde elimizdeki kadronun kısıtlı olması talihsiz futbolcularımızın bırakıp gitmiş olması bunlar bizim için bir handikap olarak gözükse bile bu süreçte herkesin beklentisi oluyor” diye konuştu.

“Hakemin koşacak hali yok, sahanın ortasından yürüyerek yüzde 70’ini bizim sahada yönetti”

Hakemlerin adil olmaları konusunda ve adaleti sağlayacak olanların hakemler olması gerektiği söyleyen Yerinde, “Hakemler daha adaletli olsun ve ben yıllarca 2007’den beri hakemler profesyonel olsun, onların sağlık, yaşam sigortası olsun, iyi bir antrenörleri ile eğitilsin, egemen bir kurum olsun diye her zaman anlattım.

Çünkü burada adaleti dağıtacak olanlar hakemler, formdalar mı hayır 15-20 gün rivaya topladık adamın koşacak hali değil, sahanın ortasından yürüyerek yüzde 70’ini bizim sahada yönetti lakin yan ancak söylenecek laf yok. Eleştirsek olmuyor, söylemesek oda olmuyor, yani işlem doğru yönetilmediği için can havliyle herkes bir şeyleri başarmanın derdinde ve bu süreci inşallah biz Denizlispor olarak en düşük hasarla başarmış bir şekilde atlatırız ve yeni sezonda fazla daha güzel bir tasarlama ile fazla daha güzel şeyleri beraber başarırız” açıklamasını yaptı.

Fadıl Pişkin – Semih Can Yılmaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.