DOLAR 32,3800
EURO 34,6785
ALTIN 2.402,78
BIST 10.051,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Buğday ve ayçiçek fiyatı sert düştü

04.04.2023
A+
A-

Türkiye’nin en çok ithal ettiği tarım ürünleri olan buğday ve ayçiçek yağında uluslararası piyasada fiyatlar gerilemeye devam ediyor.

Buğday fiyatları Rusya-Ukrayna savaşı öncesi tonu 335 dolardayken, savaş sonrası 530 dolara kadar yükselmişti. Ancak son dönemde 300 doların altını gördü.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 28 Mart’ta yaptığı ihalede verilen en düşük teklif ise 281,90 dolar oldu.

Uluslararası piyasada tonu 2150 dolara kadar çıkan ham ayçiçek yağı ise son dönemde 900 dolara kadar düştü.

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, fiyat düşüşünde Rusya’nın geçen sezon 100 milyon tonu aşan üretimi ile sezon boyunca 45 milyon tondan fazla ihracat hedefinin çok etkili olduğunu belirtti.

Ulusoy, ayrıca tahıl koridorunun açık olmasının ve Ukrayna’dan sevkiyatların devam etmesinin de fiyatlardaki düşüşü destekleyen unsurlar olduğunu kaydetti.

Rusya, tarım savaşında galip geliyor: Tahılda payı arttı
Rusya, tarım savaşında galip geliyor: Tahılda payı arttı Haberi Görüntüle
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.