DOLAR 32,5463
EURO 34,9130
ALTIN 2.428,86
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Buffett: Korona virüs korkusuyla al-sat yapmayın

24.02.2020
A+
A-

– DIŞ HABERLER SERVİSİ

Berkshire Hataway’nin sahibi efsanevi yatırımcı Warren Buffett’dan gündemle alakalı uyarı geldi. Buffett’a göre hisse senedi yatırımcıları uzun vadeli düşünmeli.

“Hisse senedi yatırımcıları piyasayı veya işletmelerin uzun vadeli görünümlerine günlük başlıklara bakarak öngörüde bulunamazlar” yorumu yapan Buffett’a göre korona virüsten dolayı al – sat yapılmamalı.

CNBC’ye konuşan Buffett, koronavirüs hakkında özel bir uzmanlığı olmadığını, ancak 10-20 yıllık zaman ufkuna sahip olan ve şirketlerin kazanç gücüne odaklanan yatırımcıların hisse senetlerine yatırım yaparak iyi bir yatırım yaptığını göreceğini belirtti.

Buffett, “Günlük gazeteyi okuyarak piyasayı kesinlikle tahmin edemezsiniz. Şu anki duruma bakarsanız, paranız için tahvillerden daha fazlasını elde edersiniz.”

Buffett, demokrat olduğunu ve Bernie Sanders yerine milyarder Mike Bloomberg’i tercih ettiğini söyledi.

Yüzde beş Apple hissesi bulunduran Buffett, kapaklı telefonu bırakarak akıllı telefona geçtiğini söyledi. Buffet’a göre Apple yatırım yaptıgı en iyi iş. 

İtalya’da korona virüs alarmı marketler boşaldı

Avrupa borsaları ve ABD vadeli işlemler çakıldı

Avrupa’nın en büyük 3. ekonomisi olan İtalya’da koronavirüs salgınından dolayı 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ülkede FTSE MIB Endeksi bu sabah haber akışıyla % 5’e yatın oranda düşüş kaydetti. Bu, Aralık 2018’den beri en büyük düşüş olarak kayda geçti.

Stoxx Europe 600 Endeksi % 3.4 gerileyerek 24 Haziran 2016’daki Brexit oylamasından beri en büyük düşüşü kaydetti. Almanya, İngiltere, Fransa borsaları da % 3’ün üzerinde satıcılı seyrediyor.

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksi vadeli işlemleri %2’nin üzerinde düştü.

Virüs endişesi Avrupa borsalarını kapladı

 

TIKLA BORSADA DÜŞÜK KOMİSYONLA İŞLEM YAPMAYA BAŞLA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.