DOLAR 32,1769
EURO 34,7921
ALTIN 2.445,59
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Bu yıl Çeşme’de neler oluyor?

19.06.2018
A+
A-
1 / 25

Yaz aylarının vazgeçilmezi, yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği Çeşme… Yüz kere de bin kere de gitsem sıkılmayacağım bir yer. Masmavi deniziyle, birbirinden renkli çiçekleriyle, cumbalı evleriyle, duvar motifleriyle insanın içini açıyor. Bu yıl Çeşme’ye giderken fotoğraf makinenizi yanınıza almaya unutmayın ve Çeşme’nin her yerinde fotoğraf çekmeye hazır olun.

Fotoğraflar: Serena KaramIzrak, Alamy, otel ve restoranların web siteleri

2 / 25

Bu yıl plajlar çok iddialı
Bu yılınen iddialı plajı bence Paradiso Beach olacak. Delikli Koy’a konumlanmış olan Paradiso muhteşem dekoru, büyüklüğü, ünlü DJ’leri ve masmavi deniziyle adından çok söz ettireceğe benziyor.

3 / 25

Genel olarak Mykonos’taki Scorpios Beach’le yarışacak durumda. Sanırım oradan da biraz esinlenmişler ama gerçekten çok güzel bir beach olmuş.

4 / 25

Geçen senenin ünlü beachlerinden Zio Beach bu sene mutfağıyla çok iddialı. Çünkü Türkiye’nin en iyi şeflerinden Fatih Alkan ve ekibi bu sene mutfakta harikalar yaratmış.

5 / 25

Sosyal Bistro adını verdiği projesiyle müşterilerine sürpriz lezzetler sunuyor. Özgün ve lezzetli tatlarından favorilerim kalamar Carbonaro ve ıspanak, Breseola, Mozarella ve Parmesan’ın leziz uyumuyla harmanlanmış Sosyal Pizza. Bir de Zio usulü San Sebastian Cheesecake tatlısı var ki sormayın gitsin.

6 / 25

Burada yemek yerken ve denizin keyfini sürerken kendinizi adeta St. Tropez’de hissedeceksiniz.

7 / 25

Bu arada happy hour’unda DJ Yakuza ve Ozan Doğulu gibi ünlü isimleri ağırlıyorlar.

8 / 25

Çeşme’deki diğer iddialı beachlerden Momo Beach Dalyan’da kapılarını açacak. Buranın yemekleri ise ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini’nin önderliğinde hazırlanacak. Türkiye’nin ilk beach club’ı Fly-Inn da bu sene tam gaz devam ediyor.

9 / 25

Dünyanın en iştah kabartan sokak lezzetlerini sahile taşiyan Dirty Hands ve lezzetli sushileriyle Sushimoto yine çok iddialı.

10 / 25

Berrak deniziyle meşhur Fun Beach ve bu sene yerini değiştirip Unique’in içine taşınan Madeo da diğer beach seçeneklerinden. Son olarak her zaman favorim olan ve Happy Hour’larıyla ünlü Before Sunset de yine Çesme’nin en temiz ve sakin koylarına sahip Ovacık köyünün Azmak koyunda hizmet verecek.

11 / 25

Akşam yemekleri için birçok alternatif Alaçatı’da…
Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi Asma Yaprağı, Fava, Ferdi Baba, Martı ve Şerefe Meyhane Alaçatı’nın yine çok tercih edilen mekanlarından.

12 / 25

Dekoruyla beni hep içine çeken Kapari Bahçe’de de yer bulmak neredeyse imkansız. Asma Yaprağı’nın rakibi Eflatun ise bence bu sene adından daha fazla söz ettirecek.

13 / 25

Ahtapot Beğendi’yi yerken ağzınızın suyunun akacağına garanti verebilirim. Damla sakızlı muhallebesini de şiddetle yemenizi tavsiye ediyorum. Başka hiçbir yerde böyle lezzetli bir tatlı yememiş olabilirsiniz. Hem de çok leziz benden söylemesi. Çeşme’nin bir diğer vazgeçilmezi Horasan merkezdeki yeni yerinde müşterilerini bekliyor. Yeni açılan mekanlardan Viento Otel’in içindeki Sota “kabuklu” restoranında denizden çıkan ne kadar kabuklu deniz ürünü varsa burada yiyebilirsiniz. Geçen sene açılan Muhtar Alaçatı da deniz mahsulü sevenler için diğer bir seçenek olabilir.

14 / 25

Kahve, tatlı ve dondurma keyfi yapmak isteyenler için öneriler şöyle; Köşe Kahve, İmren, Alaköy Pastanesi, Kahvemin Tadı, Furun, Tarihi Rumeli Pastanesi, Veli Usta ve tabii ki Reyhan. Özellikle dondurma tutkunlarına Dondurmino ve Dondurmamın Tadı’nı tavsiye ederim.

15 / 25

Kahvaltı mekanı olarak tek geçeceğim yer Bom Dia Alaçatı. Eğer Çeşme’ye gidiyorsanız buranın eşsiz kahvaltısının tadına bakmalısınız. Tabii bir diğer klasik olan Bazlama’yı da es geçmeyin derim. Bu arada Eflatun da Alaçatı’da farklı bir kahvaltı mekanı açtı onu da denemenizi öneririm.

16 / 25

Son olarak Çeşme’de nerede konaklayacağım diyorsanız size kesinlikle Otel Pop’u öneririm. Otelin sahipleri ve çalışanları o kadar tatlı o kadar güler yüzlü insanlar ki sizi adeta evinizde gibi hissettiriyorlar. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bu otelde…

17 / 25

Retro tarzında dizayn edilmiş odalarında huzur içinde dinlenirken otelden hiç çıkmak istemeyeceksiniz. Ayrıca otelin kahvaltısının da mükemmel olduğunu söylemeden geçmeyeyim.

18 / 25

Gece eğlenceleri tam gaz devam ediyor
Bu sene İstanbul’da çok ses getiren Esnaf Alaçatı’da çoktan yerini almış durumda.

19 / 25

Bir başka ses getirecek yeni mekan ise Biber Bar. Açıkçası dekoruyla beni oldukça etkiledi. Menüsünde yer alan levrek ise beni benden aldı.

20 / 25

Bir de dipnot geçelim: Alaçatı’da 75 desibel sınırlamasıyla tüm mekanlar saat 01:00 deyince kapatılıyor. Biber Bar bunun önüne geçmek için mekanın içine başka bir kapalı mekan olarak canlı müzik yapılacak Suare’yi açmış. Suare Alaçatı’da Burak Kut, Güliz Ayla ve Yılmaz Taner gibi isimler sahne alacak.

21 / 25

Walkin Alaçatı yine sezona iddialı bir giriş yaptı hem DJ’leriyle hem de canlı müzikleriyle insanları tam gaz eğlendirmeye devam ediyor.

22 / 25

Walkin’de Arnavutköy Any’den de bildiğimiz DJ Funky, Solanch De La Rosa, Bengü Beker gibi iyi isimler sahne alıyor.

23 / 25

Yeni bir haber daha var ki bu sene Tektekçi’de de canlı müziğe başlandı.

24 / 25

Cin by Göz, Traktör, Zeplin, Muazzam, Abdi, Adı Memish de yine eğlencelik mekanlardan.

25 / 25

Canlı müzik sevenler için başka bir alternatif olarak Jun da Alaçatı’da yerini almış.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.