DOLAR 32,3659
EURO 34,6536
ALTIN 2.381,91
BIST 10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Bu Vitaminler Stresle Çaba Etmenizi Sağlıyor!

03.07.2020
A+
A-

Uyumlu olarak egzersiz yerine getirmek, nitelikli bir uyku uyumak ve iyi bir besin düzeni vücudun strese aleyhinde uğraş etmesine asistan olan maddeler aralarında yer alır. Ama bütün bunların yanı sıra vitamin takviyeleri de stresle baş etmenizde yardımcınız olabilir. Sizin için stresle baş etmenize muavin olacak vitaminleri bir araya getirdik. İşte ayrıntı…

MELATONİN

Stresi azaltmanın en kayda değer yollarından biri tatmin edici miktarda kaliteli bir uyku uyumaktır.  Stres, uykusuzluk, uykuya dalma ya da uykuda kalma gibi güçlüklerle doğrudan bağlantılıdır.

Melatonin, vücudunuzun biyolojik saatini veya uyku-uyanıklık döngüsünün düzene girmesini karşılayan doğal bir hormondur. böylece melatonin alımı uykuya dalmanızı kolaylaştırır ve stresten kurtulmanızı sağlar.

Melatonin hormonu, triptofan adı bahşedilen bir aminoasitten elde edilmektedir. Triptofan ise vücutta sentezlenemeyen ve dıştan alınması gereken bir aminoasittir ve seratonin hormonunun sentezlenmesinde de sorumludur. Vücuda yeterli dek triptofan aminoasidi olmadığı süre melatonin salgısı düşebilir. bu nedenle triptofan içeren besinlerden adet edinmek gerekebilir. İşte triptofan taşıyan besinler:

Et Balık Peynir Muz Çilek Portakal Böğürtlen Fıstık Ceviz Antep fıstığı Badem Kestane Patlıcan Ispanak Brokoli Bezelye Nohut Kabak Keten tohumu

GLİSİN

Glisin, vücutta protein meydana getirmek için kullanılan bir amino asittir. Yapılan incelemeler, glisinin beyindeki rahatlatıcı etkisi bir uçtan bir uca stres sorununa çözüm olabileceğini ortaya koymuştur.

Yapılan bir çalışmada da, uyku kalitesi konusunda şikayeti olan ve geceleri uyumadan önce 3 gram glisin bölge 15 birey, ertesi gün daha eksik dermansızlık yaşadığını belirtti.

Glisini, kapsül olarak ya da toz formunda bir perhiz takviyesi olarak kolayca beslenmenize ekleyebilirsiniz. Ilaç kullanmayı sevmiyorsanız, glisin tozunu suyunuza ekleyerek tüketebilirsiniz.

B KARIŞIK VİTAMİNLERİ

B karmaşik vitaminleri çoğunlukla sekiz B vitamini içermektedir. Bu vitaminler, tükettiğiniz besinleri kullanılabilir enerjiye dönüştürerek metabolizmada aktif bir role sahiptir.

B vitaminleri bununla beraber yürek ve beyin sağlığı için de önemlidir. Amino asit homosisteminin, kan düzeyini düşürür ve ruh hali ile enerji seviyesinin gerginlik semptomlarını iyileştirir. bu nedenle B vitamini takviyesi stresle mücadele etmenizde etkilidir.

İşte B vitamini taşıyan besinler:

Kırmızı et Balık Süt Yumurta Soya fasulyesi Ispanak Domates Mantar Yeşil yapraklı bitki örtüsü Kuru baklagiller Maydanoz Somon balığı Peynir

İLİşKİLİ HABERLER Stres Kaşsız Kalmanıza Neden Olabilir

Stres Kaşsız Kalmanıza Neden Olabilir

Bu Besinler Stresi Yok Ediyor!

Bu Besinler Stresi Yok Ediyor!

Coronavirüs Stresi Dişlere Zarar Veriyor

Coronavirüs Stresi Dişlere Hasar Veriyor

Bu Yöntemler Stresten Kurtulmanıza Yardımcı Olacak

Bu Yöntemler Stresten Kurtulmanıza Yardımcı Olacak

İLİşKİLİ GALERİLER Stres Neden Kaynaklanır?

Stres Neden Kaynaklanır?

Salgın Stresi Stres Cilt Hastalıklarını Artırıyor

Salgın Stresi Stres Deri Hastalıklarını Artırıyor

Stresten Uzaklaşmak İçin Bunları Deneyin!

Stresten Yürüyüp Gitmek İçin Bunları Deneyin!

Bu Kokular Strese Karşı Etkili

Bu Kokular Strese Karşı Etkili

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.