DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Bu Sebzeler Kansere Yakalanma Riskini Azaltıyor!

28.05.2020
A+
A-

Yapılan araştırmalar bir takım besinlerin hücre tahribatını engellediğini ortaya koymuştur. Sizin için gözenekli olan tahribatını azaltan ve kanser riskini azaltan besinleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

ANTİKANSER OLAN PAZI

Syringic asit ve kaempferol antioksidanları için tam anlamıyla kaynak olan bu bitki, karbonhidratları kolay şekere dönüştüren enzimi inhibe ederek kan şekerinin düzenlenmesini sağlar. Kansere niçin olan toksinlerden diğer hücrelerin korunmasını sağlar, inflamasyonu azaltır, kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltır.

SARIMSAK

Sarımsak, 33 değişiklik kükürt bileşiği, 17 çeşitlilik aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içermektedir. Sarımsağın içeriğinde yer alan antioksidanlar ile sigaranın, hava kirliliğinin ve farklı alanlara yönlendirilmiş kimyasalların vücuda verdiği zararlı etkilerin giderilmesini ve vücutta biriken toksinlerin dışarı atılmasına asistan olur.

bununla birlikte kan yağlarını azaltan, kanın pıhtılaşmasını önleyen, tansiyonun düşmesini karşılayan, kan damarlarını koruyan bu antioksidanlar, antimikrobiyal, antiviral ve antiparazitiktir.

Yapılan son incelemeler sarımsağın genlerimizi etkilediğini ortaya koymuştur. Bu özelliği sayesinde epigenetik bir gıda olan sarımsak DNA diziliminde hücreli yıkımını önleyerek yaşlanmayı geciktirir. Günlük hayatın içerisinde yaşanan gerginlik, endişe, durağanlık hücreli yıkımının artmasına niçin olmaktadır. Ancak uyumlu olarak tüketilen sarımsak sayesinde bu facia azalmaktadır.

BROKOLİ

Brokoli, yüksek oranda A ve C vitamini içermektedir. aynı zamanda diğer çoğu vitamin daha taşıyan brokoli, lif, potasyum ve kalsiyum da içerir, yapısındaki sülforafen fitokimyasalları ile yüksek kan şekerinin damar çeperleri ve doku hasarına verdiği hasarları azaltır. Buna ilave olarak diyabetin verdiği zararı azaltmada da epeyce etkin bir besindir.

Göz sağlığı için zorunlu olan lutein ve zeaxantin yönünden de zengindir. Incelemeler brokolinin maküler dejenerasyon, katarakt gibi göz hastalıklarında olumlu etkileri olduğunu ortaya koymuştur. Bu içeriği ile diyabetin ilerleyen safhalarında göze verdiği zararı azaltmaya tezgâhtar olur.

KARALAHANA

Karalahana kanserden korunmaya muavin olan bir besindir. Karadeniz’de yeşeren ve fazla sık kullanılan karalahana, midenin asidini en iyi bağlayan sebzelerden biridir.

Kolesterolün düşmesine ve kanserden korumaya yardımcı olan karalahana, bununla beraber vücudun toksinlerden korunmasını karşılayan fitokimyasalları içerir.

TERE

Tere, jurnal K vitamini ihtiyacının tümünü karşılayabilir. K vitamini kanın pıhtılaşmasında, arter çevresinde plak oluşumunu engellemede, artirit ile ilgili kronik hastalıkları önlemede manâlı bir rol oynamaktadır.

İki ay boyunca her gün düzenli olarak tere tüketilirse, birey DNA tahribatını engellemeyi başarır, kanser riskini ve trigliserid seviyesini ‘a dek düşürebilir.

İLİşKİLİ HABERLER Kolon Kanseri Nedir? Kolon Kanseri Belirtileri Nelerdir? Kolon Kanseri Nasıl Tedavi Edilir?

Kolon Kanseri Nedir? Kolon Kanseri Belirtileri Nelerdir? Kolon Kanseri Nasıl Tedavi Edilir?

Akciğer Kanserinde Fitoterapi Yöntemi Hakkında Merak Edilenler

Akciğer Kanserinde Fitoterapi Yöntemi Hakkında Merak Edilenler

Beyin Kanseri Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Beyin Kanseri Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri Nelerdir? Nasıl Kavranabilir?

İLİşKİLİ GALERİLER Günde 2 Elma Yİyerek Cilt Kanserinden Korunun

Günde 2 Elma Yİyerek Deri Kanserinden Korunun

Bağırsak Kanserinin Önüne Bu Sayede Geçeceksiniz!

Bağırsak Kanserinin Önüne Bu Sayede Geçeceksiniz!

Haftada 3 Kez Yerseniz Bu Kanseri Önlüyor!

Haftada 3 Kere Yerseniz Bu Kanseri Önlüyor!

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.