DOLAR 32,2743
EURO 34,6310
ALTIN 2.413,23
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bu dükkân geçmişin izlerini taşıyor

13.12.2018
A+
A-

Atatürk Caddesi üzerinde açılan bir dükkân, satılan eşyalarla diğerlerinden ayrılıyor. Tarihe yolculuk hissini yaşatan işletmede, birbirinden değerli eşyalar bulunuyor. 1. ve 2. Dünya savaşlarında kullanılan ekipmanlardan, 1700’lü yıllarda yazılmış kitaplara kadar birçok eşya yer alıyor.

Bu dükkân geçmişin izlerini taşıyor

Geçmiş yıllara ait saatler, fotoğraflar, çerçeveler, paralar, ev eşyaları, kişisel eşyalar ve daha birçok ürünün bulunduğu dükkân, bu özelliğiyle geçmişe özlem duyanların ilgisini çekiyor.

Bu dükkân geçmişin izlerini taşıyor

class=’cf’>

Dünyanın birçok ülkesinden eşya topladığını belirten Peker, “Yurt dışı seyahatlerimde 2 ikinci el pazarlarına gittim hep. İtalya’ya, İsviçre’ye, Almanya’ya ve Fransa’ya gittim. Bir valizle gidip, beş valizle döndüm. Eşimin bu konuda hep isyanı vardır. Bu bir hastalık, bu bir merak. Güzel bir hastalık aslında. 10 binin üzerinde ürün bulunuyor dükkânda. Orijinal Atatürk fotoğrafları ve ilk basılan Nutuk da var. Orijinal Nutuk özel koleksiyonumda.

Bu dükkân geçmişin izlerini taşıyor

Bu Nutuk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde belli sayıda üretilmiş, milletvekillerine verilmek üzere. Orijinal Nutuk, 1927 yılına ait Osmanlıcadır. İçerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla, içinde orijinal savaş haritaları bulunmaktadır. Dükkândaki en eski ürün ise 1789 yılında basılan, bir gezginin Atina seyahatini anlatan kitap. Eski ürünleri toplamaya devam edeceğim” dedi.

Bu dükkân geçmişin izlerini taşıyor

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.