DOLAR 32,1767
EURO 34,9655
ALTIN 2.506,33
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Bu Diyetler Bağışıklığın Zayıflamasına Neden Oluyor

28.10.2020
A+
A-

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan Batı tarzı diyetlere karşı uyarıda bulundu. Koronavirüsle mücadelede başarıyı yakalaman için güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirten Dursun, gelişmiş ülkelerde çok sık uygulanan bol kalorili, proteinli ve yağlı gıdalar yönünden zengin olan Batı tarzı beslenme şekli, bağışıklık sistemini zayıflattığına dikkati çekti.

VÜCUDUN SAVUNMA SİSTEMİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIYOR

Batı tarzı beslenmenin bileşiminde; rafine tahıllar, kurutulmuş ve kırmızı etler, derin yağda kızartılmış yiyecekler, yüksek yağlı ürünler ve rafine şekerler gibi işlenmiş gıdaların bulunduğunu belirten Dursun, konuşmasın şöyle devam etti:

‘Yüksek enerjili Batı tarzı diyet bağışıklık sisteminin inhibisyonuna yol açmaktadır. Farelerde yapılan çalışmalar, yüksek doymuş yağ tüketimi sonucu akciğer alveoler epitel hücrelerinde enfeksiyon oranının yükselmesiyle ilişkili bulunmuş ve Kovid-19 hastaları ile ilişkilendirilmiştir. Doymuş yağlar aynı zamanda oksidatif stresi artırarak, bağışıklık sistemini olumsuz etkilemektedir.

Batı tarzı beslenme bağışıklık sistemini zayıflatarak kronik inflamasyonlara neden olmaktadır. Viral enfeksiyonlara karşı savunmayı azaltır. Obezite, diyabet, otoimmün ve kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıklara sahip bireylerde kronik inflamasyonlar görüldüğü için, bu kişilerin beslenme biçimi oldukça önemlidir, kontrol altına alınmalıdır. İnsanlar Kovid-19 döneminde mutlu olmak için yüksek kalorili batı tarzı diyetleri tercih ettiler ve bağışıklık sistemleri zayıfladı. Kilo alımı oldu bu süreçte. Bu nedenle batı tarzı beslenme türünde yer alan rafine ürünlerin bırakılması gerekiyor ve besin kalitesi yüksek Akdeniz Diyet Modelini önermekteyiz.’

İLİşKİLİ HABERLER Güçlü Bağışıklık İçin Tüketebilecekleriniz

Güçlü Bağışıklık İçin Tüketebilecekleriniz

Selülit Oluşumuna Karşı Beslenme Önerileri

Selülit Oluşumuna Karşı Beslenme Önerileri

Uzmanlardan Kovid-19’a Karşı Bağışıklık Güçlendirme Önerisi

Uzmanlardan Kovid-19’a Karşı Bağışıklık Güçlendirme Önerisi

Kovid-19 Riskine Karşı Karşılıklı Konuşma Süresini Kısaltın

Kovid-19 Riskine Karşı Karşılıklı Konuşma Süresini Kısaltın

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Bella Hadid Çekim Öncesi Koronavirüs Testi Yaptırdı

Bella Hadid Çekim Öncesi Koronavirüs Testi Yaptırdı

Brooklyn Beckham ve Nicola Peltz'in Düğününe Koronavirüs Engeli!

Brooklyn Beckham ve Nicola Peltz’in Düğününe Koronavirüs Engeli!

Eser Yenenler Koronavirüse Yakalandı

Eser Yenenler Koronavirüse Yakalandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.