DOLAR 32,2613
EURO 35,1264
ALTIN 2.469,14
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Bu da oldu: Instagram’da iki aylık bebek satışı!

25.06.2020
A+
A-

SOSYAL AĞ her ne dek eğlenceli olsa da kan donduran bir yanı da bulunuyor. O kan donduran yanlarından birisi de yakın vakit önce ortaya çıktı. İran’da üç birey, birisi 20 jurnal bir diğeri ise 2 aylık olan bebekleri satılığa çıkartmaya çalıştı. Kulağa fazla ilginç gelse de Tahran’da gerçekleşen olay kısa sürede ortaya çıktı.

İşin bir öteki ilginç yanı ise bu kişiler bebekleri 500 dolar karşılığında satın almışlardı ve güya cansız bir ürünmüş gibi üstüne kâr koyarak 2 bin dolar ile 2 bin 500 dolar aralığında, satmaya çalışmışlardı. Şaşkınlık yaratan olayın arkasında tutuklanan kişilerden birisi, bebeklerin daha iyi geleceklerinin olması için bu satışı yapmaya çalıştıklarını söylemiş.

Maalesef ama bu İran’da yaşanan birincil durum yok. Önceki yıllarda da fakir olan kadınlardan, bebek satın alan kişiler yargılanmış ve durum hakkında tahlil yapılmıştı. Mahkeme, Instagram’ın söz konusu satışları engellemek noktasında adımlar atması için çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.