DOLAR 32,2201
EURO 34,6534
ALTIN 2.400,13
BIST 10.245,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Bu Bildiğin Tuşlu iPad: Bir YouTuber, macOS Yüklü Cep Bilgisayarı Geliştirdi [Video]

05.07.2021
A+
A-

YouTube’da teknoloji konulu birçok kendin yap (DIY) videoları görmeye alışkınız. Birbirinden becerikli YouTuber’lar, kendi oluşturdukları veya topladıkları sistemlerle teknolojiye her gün yeni bir boyut kazandırıyor. Sanglay JR adlı bir YouTuber ise paylaşmış olduğu kendin yap videosu ile yeni bir ilke imza atmış durumda.

Teknolojiye meraklı olmasıyla bilinen Sanglay, parçalarını kendi birleştirdiği bir cep bilgisayarına Apple’ın MacOS işletim sistemini yüklemeyi başardı. Normal bilgisayarlara göre son derece küçük çaplı olan bu cihaz, dünyanın ilk MacOS işletim sistemine sahip cep bilgisayarı olarak tarihe geçti.

YouTuber’ın paylaştığı video:

Sanglay’in paylaşmış olduğu video, YouTuber’ın cep bilgisayarını birleştirmek için hangi yolları izlediğini adım adım gösteriyor. Cep bilgisayarın kasasını 3D yazıcıdan çıkaran Sanglay, Intel Core m3 işlemciye sahip bu cep bilgisayara bir de Big Sur yüklü SSD ve Wi-Fi kartı entegre ediyor. Montaj işlemi bittikten sonra cihazın tamamen çalıştığı göstermek isteyen meraklı YouTuber, cep bilgisayarına son olarak harici bir klavye bağlıyor. 

Elbette Sanglay’in üretmiş olduğu MacOS yüklü bu cihaz akıllı telefonlar ya da dizüstü bilgisayarlar kadar kullanışlı değil. Zaten Sanglay’ın kendisi de bu cep bilgisayarını kullanışlı olması için değil, sadece yapmak istediği için yaptığını dile getiriyor. MacOS yüklü cep bilgisayarın en büyük avantajlarından biri, bugün artık çok nadir karşılaştığımız Type-A USB girişine sahip olması.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.