DOLAR 32,5615
EURO 34,9979
ALTIN 2.435,97
BIST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bu Besinleri Tüketerek Kalp Krizi Riskini Azaltın

02.09.2021
A+
A-

Somon, ton balığı ve alabalık gibi yağlı balıklar kalp sağlığınızı olumlu yönde etkiler. Peki, kalp sağlığını için hangi besinler faydalı? Kalp sağlığını olumlu etkileyen besinler detaylarıyla birlikte haberimizde…

Somon, ton balığı ve alabalık gibi yağlı balıklar kalp sağlığınızı olumlu yönde etkiler. Balıklarda bulunan omega-3 yağ asitleri düzensiz kalp atımlarını ve damarlarda tıkanıklığa neden olan plak oluşumuna engel olur.

Badem, ceviz ve fındık gibi yemişler kalp sağlığınızı korur. Bu ürünlerin tuzsuz olanlarını tercih etmelisiniz.

KIRMIZI MEYVELER DAMAR SAĞLIĞINI KORUYOR

Meyveler içerdikleri lif ve biyoaktif bileşikler sayesinde kalp dostudurlar. Yaban mersini, ahududu, böğürtlen ve çilek gibi meyveleri sık sık tüketmelisiniz. Bu meyvelere renk veren bileşikler kan basıncını dengeler ve damar sağlığını korurlar.

Keten tohumu, içerdiği omega-3 yağ asitleri, lif ve biyoaktif bileşikler ile kalp sağlığının korunmasını sağlar. Keten tohumunun ezilmiş şekilde kullanılması gerekir.

YULAF EZMESİ TOKLUK SAĞLAR

Yulaf ezmesi, içerdiği çözünür lif sayesinde yiyeceklerdeki kolesterolün bir kısmının dışkı ile atılmasını sağlar, kolesterol düzeyini azaltır ve tokluk sağlar.

Lif ve B grubu vitaminleri açısından zengin bakliyatları sık sık tüketmek gerekiyor. Kuru fasulye, barbunya, nohut ve yeşil mercimek gibi bakliyatlar ve kalp sağlığını korur. Kuru baklagiller kan şekerinin de dengelenmesini sağlar.

PATATES KAN BASINCINI DENGELİYOR

Havuç, tatlı patates, kırmızı biber ve kış kabağı lif ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Patates iyi bir potasyum kaynağıdır ve kan basıncının dengelenmesini sağlar.

BU SEBZE VE MEYVELER C VİTAMİNİ DEPOSU

Ispanak ve brokoli gibi yeşil sebzeler C vitamini açısından zengin kalp dostu sebzelerdir. C vitamini, beta karoten, folat ve lif açısından zengin olan portakal, mandalina, papaya ve ananas gibi meyveler pıhtılaşmayı dengeleyerek kalp hastalıklarından korurlar.

DOMATES KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Kalp sağlığı için önemli olan domates potasyum açısından zengindir. Kolesterolü düşürür ve kalp krizi riskini azaltır.

Akdeniz diyetinin önemli bir parçası olan zeytinyağı, içerdiği tekli doymamış yağ asitleri sayesinde hem kan kolesterol düzeyini, hem de kaç şekeri düzeyini azaltır.

BU İÇECEKLER KALP DOSTU

Günde en az 4 fincan yeşil çay tüketimi kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini azaltabilmektedir.

Kahve de içerdiği bileşenler sayesinde kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini azaltmaktadır. Ancak kahve şekersiz ve kremasız olmalı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.