DOLAR 32,3660
EURO 34,7794
ALTIN 2.410,07
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Bu Besinler Tamamen Diş Çürüklerinden Kurtulun

04.07.2020
A+
A-

Jurnal hayatımızda yediğimiz veya içtiğimiz her şey dişlerimiz ile bağlantı halindedir. Bu yüzden diş sağlığımız besinleri tüketebilmek için fazla önemlidir. Fakat bir takım nedenlerden dolayı dişlerde beğenilmeyen çürükler oluşabiliyor. Bu çürükleri alıkoymak için sadece bakım yapmamız tatmin edici değildir. Diş sağlığı için tükettiğimiz besinlere dikkat etmeliyiz.

DİŞ ÇÜRÜKLERİNİN VÜCUDUMUZA OLUMSUZ ETKİLERİ

Uzmanlar, çürük dişin kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini söylemektedir. Diş sağlığı genel anlamda cümbür cemaat için önemlidir. Özellikle doğumsal kalp hastalığı olan çocuklarda ve yürek kapak rahatsızlığı olan erişkinlerde diş sağlığı çok daha büyük tartı kazanmaktadır.

Çürük dişlere yapılacak olan operasyon sırasında oluşacak bakteriyemi, endokardit adı bahşedilen yürek ve damarların iç yüzeyini örten tabakanın enfeksiyonuna sebep olabilmektedir. Diş sağlığına dikkat edilmediği takdirde oluşan çürük dişlerin dolgu veya çekimi sırasında enfeksiyon etkenlerin kalpteki sorunlu bölgeye ulaşıp burada çoğalarak önemli bir kalp enfeksiyonuna sebep olabiliyor. Zamanla geçer düşüncesiyle önemsenmeyen ve tedavi edilmeyen diş ve diş eti hastalıkları fokal enfeksiyon risklerine, yürek-damar hastalıklarına, mide hastalıklarına, karaciğer ve böbrek sorunlarına, hatta kansere bile niçin olabilir.

ÇÜRÜK DİŞLER İÇİN TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Diş çürükleriniz için muz kabuğu kullanabilirsiniz. Muz kabuğunun iç kısmı potasyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Bu mineraller diş minesi göre emilir ve beyazlatıcı bir tesir sağlar. Dişlerinizi fırçaladıktan sonradan muz kabuğunun iç kısmındaki beyaz bölgeyi dişlerinize sürün ve 2 dakika bekletin. Gerisinde ayrıntılarıyla durulayın. bununla beraber AKTİF KARBON da dişlerinize yardımcı olacaktır. Eksik miktarda aktif karbon ve suyu karıştırıp dişleri fırçalarsanız ağartma etkisini görebilirsiniz. Çilek, malik asit içerir. Bu asit, kahve, şarap ve nehir lekelerine karşısında epeyce etkilidir. 2 çileği ezin ve karbonat ile karıştırıp 5-7 dakika dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi belirli aralıklarla kullanmak sağlıklı olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Diş Ojesi Nedir? Diş ojesi nasıl uygulanır? Diş çürüğü nasıl önlenir?

Diş Ojesi Nedir? Diş ojesi nasıl uygulanır? Diş çürüğü nasıl önlenir?

Diş Çürümesini Engelleyen 6 Altın Kural!

Diş Çürümesini Engelleyen 6 Altın Kural!

Diş Çürümelerini Anında Durduran Diş Tozu

Diş Çürümelerini Anında Durduran Diş Tozu

Sakız Çiğnemek Diş Çürümesinin Önüne Geçiyor!

Sakız Çiğnemek Diş Çürümesinin Önüne Geçiyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Diş Sağlığı İçin Gerekli Besinler

Diş Sağlığı İçin Zorunlu Besinler

Beyaz Ekmek Dişleri Çürütüyor! İşte Diş Çürümesine Sebep Olan Yiyecekler!

Beyaz Ekmek Dişleri Çürütüyor! İşte Diş Çürümesine Sebep Olan Yiyecekler!

Diş Sağlığınızı Koruyacak 6 Önemli Besin

Diş Sağlığınızı Koruyacak 6 Kayda Değer Beslenme

Bu Besinler Diş Çürümesini Hızlandırıyor

Bu Besinler Diş Çürümesini Hızlandırıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.