DOLAR 32,3933
EURO 34,6200
ALTIN 2.390,34
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Bu Besinler Magnezyum Kaynağı!

19.05.2020
A+
A-

Sizin için magnezyum eksikliğinde tüketmeniz gereken besinleri bir araya getirdik. Magnezyum deposu olan bu besinlere tüketerek çoğu hastalık riskini ortadan kaldırabilirsiniz. İşte magnezyum deposu olan besinler…

TATLI PATATES

Kan şekerini düzenler, karaciğer, deri ve prostat kanseri riskinin azalmasını sağlar, varlıklı lif ve magnezyum içeriği tamamen sindirim sistemi için epeyce faydalıdır. Göz ve karaciğer hastalıklarına karşısında da son derece yardımcı bir besindir.

BADEM

Beyin gelişimini destekleyen badem, uyumlu olarak tüketildiği vakit vücudun kolesterol seviyesini düzenler. İçeriğinde bulunan fosfor doğruca ‘osteoporoz’ gibi yaşa tabi sorunların başlamasını önlerken, kemik ve diş yapısının güçlenmesini sağlar.

KIZILCIK

Kızılcık, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi kazanç. Yürek rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır, diş çürümelerini ve solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonların önlenmesini sağlar.

DUT

Saç dökülmesine karşı epeyce etkili olan dut, çok fazla antioksidan içerir bu sebeple öyle fazla hastalığın tedavisinde ve cilt bakım malzemelerinde kullanılır.

AVOKADO

Bütün bir vitamin ve mineral deposu olan avokado, bol liflidir bu sebeple sindirim sistemini düzenler, kolesterolü dengeler ve göz sağlığını korur.

TARÇIN

Doğal bir mikrop önleyici olan tarçın, kan şekerinin düşürülmesini sağlar. Hafızayı güçlendirir, metabolizmanın yağı ve şekeri işlemesini düzenlediği için kolesterolün düşürülmesine katkı maddesi sağlar.

KİNOA

Glutensiz gıdalar sınıfında bulunan kinoa,  besin değeri epeyce yüksektir. Tam bir protein kaynağıdır ve vücudun ihtiyacı olan aminoasitleri sağlar. Kilo kontrolünü sağlar, sindirim sistemini düzenler. İçerisinde bulunan yüksek miktardaki magnezyum minerali baştan sona damarların rahatlamasını ve şiddetli baş ağrılarının giderilmesini sağlar.

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, kan şekerini düzenleyerek, bol antioksidan içerir. İdrar yollarını temizler, görme kaybı gibi aksaklıkların giderilmesine muavin olur. Kalbi onarır, beyin fonksiyonlarını güçlendirir ve sindirim sistemini düzenler.

KAKAO

Fazla fazla aşırıya kaçmadan tüketilen bitter çikolata, beyin sağlığı için epeyce faydalıdır. Yapılan çalışmalarda, kakaonun, içeriğinde yer alan flavanolların, mekan hafızası ve tepki süresi gibi bilişsel hafızayı desteklediğini ortaya çıkarmıştır. Yapılan bir diğer çalışmaysa flavanollerin damar tıkanıklıklarını azaltmaya muavin olduğunu ortaya koymuştur.

Flavanol faydalarından daha fazla adet edinmek için bitter ya da kakao oranı asgari %70 olan çikolataları tercih edebilirsiniz.

CEVİZ

İçerisinde yer alan Omega-3 yağ asitleri sayesinde yürek sağlığının korunmasını karşılayan ceviz, lif içeriği bol olduğu için sindirim sisteminin de düzenlenmesini sağlar.

SOMON

Somon hafızayı kuvvetlendirir ve beyin fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar. Düşük kalorili olması tamamen diyet programlarının vazgeçilmez besinleri aralarında yer alır. Tansiyonu düzenler, kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir, manik depresiflik ya da depresyon gibi ruhsal aksaklıkların giderilmesini sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Magnezyum Nedir? Nasıl Kullanılır?

Magnezyum Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kaliteli Bir Uyku İçin Magnezyum Şart!

Kaliteli Bir Uyku İçin Magnezyum Durum!

Magnezyum Eksikliğinin En Belirgin İşaretleri

Magnezyum Eksikliğinin En Bariz İşaretleri

Eksikliği Sindirim Sorunlarına Neden Oluyor!

Eksikliği Sindirim Sorunlarına Niçin Oluyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Siz Fark Etmeseniz De Vücudun C Vitamini Eksikliğine Verdiği Tepkiler

Siz Ayrım Etmeseniz De Vücudun C Vitamini Eksikliğine Verdiği Tepkiler

Magnezyum Yağının Yararları

Magnezyum Yağının Yararları

Çocuklarda Demir Eksikliğini Yok Eden Yiyecekler

Çocuklarda Demir Eksikliğini Yok Eden Yiyecekler

D Vitamini Eksikliği Covid-19 Riskini Artırıyor

D Vitamini Eksikliği Covid-19 Riskini Artırıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.