DOLAR 32,3060
EURO 34,8211
ALTIN 2.415,93
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Bu Besinler Halsizliğe İyi Geliyor

04.07.2020
A+
A-

Uyku bozuklukları, uzun süreli stres ya da grip gibi hastalıklarda halsizliğin nedeni olabilir.  Halsizlik kimi zaman en ince ayrıntısına kadar psikolojik nedenlerden kaynaklı olabilir. Gün boyu tükettiğimiz gıdalar vücudumuz göre işlenerek jurnal faaliyetlerin yerine getirilebilmesi için gereken enerji ihtiyacını size verir ama bütün anlamıyla halsizliğin gittiğini anlatmak muhtemel değildir. Bunun için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Bu basit yöntemler sizin halsizliğinizin giderilmesinde etkili olacaktır.

HALSİZLİĞE İYİ GELEN BESİNLER

Protein kaslar için gereken enerjiyi sağlar. Yüksek protein içeren ve tirozin bakımından varlıklı gıdalar norepinefrin ve dopamin üretimini arttırarak motivasyon ve kurnazlık sağlamaktadır. Ancak sığır eti ve yumurta gibi protein kaynaklarının sık tüketimi fena kolesterol seviyelerini yükseltebileceğinden sağlığınıza zarar verebilir. Bu gıda yerine protein kaynağı olarak derisiz tavuk eti, fasulye gibi alternatif olarak tüketebileceğiniz besinleri seçim edebilirsiniz.

Sindirimi basit olan yoğurt iyi bir protein kaynağı olmasıyla birlikte sindirimi kolaylaştıran “iyi” bakteriler olan probiyotik bakımından da zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken kronik yorgunluğa iyi kazanç. Beslenmenizde karmaşık baharatları da seçim ederseniz vücudun enerji ihtiyacını sağlayacaktır. Nişastalı gıdalar, sebze, meyve, kepekli tahıllar karmaşık baharatlardan bazılarıdır.

Hem uyku alışkanlıklarını aranjör ve ruh halini geliştiren serotonin bakımından zengin olan karışık karbonhidrat içeren gıdalar kan şekeri seviyesinin korunmada epeyce etkilidir. Demir eksikliği anemisinin belirtilerinden biri de kronik yorgunluktur. Bazen demir eksikliği yetersiz beslenme sonucu geçici olarak da yaşanabilir. Demir eksikliğinde kandaki oksijen azalarak organlara oksijen akışı sekteye uğrar ve bunun sonucunda halsizlik görülür. Demir bakımından zengin et, balık ve yeşil yapraklı sebzeler yiyerek bunu engelleyebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Halsizlik Yaşam İsteğini Azaltır! Neden Halsiz Hissederiz?

Halsizlik Yaşam İsteğini Azaltır! Neden Bitkin Hissederiz?

Halsizlik İçin Birebir Olan 5 Besin !

Halsizlik İçin Birebir Olan 5 Besin !

Sürekli Yorgun ve Halsiz Hissediyorsanız Nedeni Bu

Sürekli Bitkin ve Halsiz Hissediyorsanız Nedeni Bu

Halsizliğe Ne İyi Gelir?

Halsizliğe Ne İyi Kazanç?

İLİşKİLİ GALERİLER Halsizliğe İyi Gelen Besinler

Halsizliğe İyi Gelen Besinler

Sürekli Mutsuz ve Halsizseniz Bunları Yapın!

Aralıksız Mutsuz ve Halsizseniz Bunları Yapın!

Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.