DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Bu Besinler Beyni Öldürüyor

23.07.2020
A+
A-

Yapılan araştırmalara göre tükettiğimiz besinler; beyni, hafızayı ve psikolojiyi doğrudan etkiliyor. Besinlerde bulunan zararlı maddelerin ve metallerin fazla miktarda tüketilmesi beyin sağlığını için fazlasıyla tehlike içeriyor.

BU BESİNLERİ TÜKETMEYİN!

Faydalı diye tükettiğiniz birçok besinin beyin gelişimini olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz? Araştırmalara göre tükettiğimiz bazı besinler dört gün içinde beyni, hafızayı ve psikolojiyi olumsuz yönde etkilemektedir. Nöroloji Akademisi tarafından yapılan araştırmaya göre; yağlı ve şekerli gıdalar zararlı, hatta tüketildiği dört gün içinde hafızaya zarar verebiliyor.

Araştırmada, 4 gün boyunca kahvaltıda yüksek yağlı ve şekerli yiyen katılımcıların verileri incelendi. Yağ ve şeker içeren beslenme programının kişinin düşünme ve hatırlama gibi beyinsel becerilerini kötü yönde etkileyerek bilişsel sağlığını bozduğu belirlendi. Aşırı kilolu olmak, pek çok kişi için sadece kendisine uygun kıyafetler bulma mücadelesi değildir. Aşırı kilo, tüm vücudu etkileyen bir gerçektir. Kilolu kişilerde kalp krizi ve diyabet görülme olasılığı oldukça yüksektir. Ancak uzmanlara göre bu açıklama, kilosuz insanların rahat bir nefes alabileceği anlamına gelmiyor.

Sağlıklı bir görünüm, sağlıklı bir bedene sahip olduğunuz anlamına gelmiyor. Eğer zayıfsanız ama yine de sağlıksız bir diyet yapıyorsanız ve egzersiz yapmıyorsanız hala kanser, kalp krizi ve diyabet riski altındasınız.

BEYNİ ÖLDÜREN BESİNLER 

Mikrodalga patlamış mısır yapmayı seviyor olabilirsiniz ama bu besinin içinde trans yağ bulunuyor. Trans yağ kanımızda bulunan HDL adı verilen iyi kolesterolü düşürürken, LDL adı verilen kötü kolesterolün artmasına sebep olur. Bu durum kalp krizi riskini artırır. Hazır olarak tükettiğiniz tavuk nugget içeriğinde digliserid, gıda boyası, karajenan var. Gıda boyasının özellikler çocuklarda öğrenme becerilerini olumsuz etkisi olduğu ve hafızayı etkilediği ortaya çıkarılmıştır. Aşırı kullanılan gıda boyalarının DNA’nın yapısını bozduğu, dolayısıyla genetik bozulmalara yol açtığı ortaya çıkmıştır.

İşlenmiş et tüketimi nitrat, aşırı tuz içerir. Çocuklar üzerinde yapılan bir çalışma sonucunda, 105 mg (litre başına) nitrat içeren sudan içen bireylerin 8 mg nitrat içeren sudan içenlere nazaran, görsel ve işitsel uyaranlara yanıt olarak ortaya çıkan şartlı motor reflekslerinde yavaşlama meydana gelmiştir. Aşırı yağda kızartılmış yiyeceklerin içinde hidrojenize yağ içermektedir. Trans yağ asidi içeren gıdalar da kolesterolü yükseltir. Bu yağ çeşidi özellikle hidrojene nebati yağlarda vardır. Bilindiği gibi sıvı bitkisel yağlar hidrojenizasyon işleminde geçirilerek katı yağ haline getirilir. Trans yağ asitleri bu işlem sırasında oluşur ve ayçiçek yağı gibi başta zararsız bir bitkisel yağı zararlı bir hale getirir.

Severek tükettiğiniz cipsin içinde zararlı olan monosodyum glutamat vardır. Monosodyum glutamat gıdalarda çoğunlukla lezzet arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Bu madde vücuda alındığında tükürük bezleri salgısını etkileyerek tükürük salgısını artmasına neden olur. Böylece gıdanın lezzet özellikleri de artar. Yani sinir hücrelerine zarar vermektedir. Bu yüzden merkezi sinir sistemini tahribata uğratarak alzheimer, parkinson ve epilepsi gibi hastalıklara sebep olabilmektedir.

Günlük hayatta fazlasıyla tüketilen beyaz şeker günümüzün önemli hastalıklarından biri olan obezitenin temel nedenidir. Yapılan çalışmalar açıkça gösteriyor ki fazla miktarlarda ve sürekli olarak şeker tüketildiğinde karaciğer şekerin bileşeni olan fruktozu yağ olarak depoluyor. Bunun sonucunda da özellikle bel çevresinde yağlanma artıyor. Tüketimi kolay olduğu için dondurularak tüketildiğiniz balık ve deniz ürünleri tert-bütilhidrokinon bulunur. Dondurulmuş balık tüketirken lezzet açısından çok bir fark olmamakla beraber balığın çözülüp tekrar dondurulmasını önlemek en temel nokta. Dondurulmuş balığı çözdükten sonra tekrar dondurmak veya uzun süre bekletmek içerisinde zararlı bakteriler üremesine neden oluyor. Bu sebeple dondurulmuş balık tüketirken bu noktaya dikkat etmek gerekir.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Besinler Ödeme ve Cilde İyi Geliyor

Bu Besinler Ödeme ve Cilde İyi Geliyor

Fazla Yağlı Besinler Tükettikten Sonra Bunları Yapın

Fazla Yağlı Besinler Tükettikten Sonra Bunları Yapın

Bu Besinler Böbrekleri Tüketiyor

Bu Besinler Böbrekleri Tüketiyor

Tükettiğiniz Besinler Mide Yanmasına Neden Oluyor

Tükettiğiniz Besinler Mide Yanmasına Neden Oluyor

İLİşKİLİ GALERİLER Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Sandığınız Kadar Masum Değil

Bu Besinler Sandığınız Kadar Masum Değil

Bu Besin 30 Farklı Hastalığa Sebep Oluyor

Bu Besin 30 Farklı Hastalığa Sebep Oluyor

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.