DOLAR 32,4969
EURO 34,5845
ALTIN 2.477,01
BIST 9.575,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Bu 4 Madde Kemik Erimesini Engelliyor

30.07.2020
A+
A-

Osteoporoz olarak bilinen kemik erimesi, kemiklerin hızlı bir şekilde eriyip parçalaması anlamına gelmektedir. Vücudumuzda bulunan kemikler aslında sürekli olarak kendini parçalar ve yeniler. Ancak osteoporozu olan kişilerde bu durum daha farklıdır. Osteoporoz hastalarının kemikleri, daha az yoğun, daha gözenekli ve daha kırılgandır. Osteoporoz tedavisinde ise doktorun verdiği reçeteli ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra yaşam tarzında yapılacak bazı değişiklikler de, osteoporozun şiddetinin hafiflemesini sağlar. Sizin için kemikleri güçlendirmek ve korumak için bazı alternatif yolları bir araya getirdik. İşte detaylar…

SOYA ÜRÜNLERİ TÜKETİN

Soya sütü ve soya fasulyesi gibi besinler, izoflavon içermektedir. İzoflavonlar, kemiklerin korunması ve kemik kaybının engellenmesi için destek olan östrojen benzeri bileşiklerdir. Bu nedenle düzenli olarak soya sütü veya soya fasulyesi tüketerek kemik sağlığınızın korunmasını sağlayabilirsiniz.

KARAYILAN OTUNDAN FAYDALANIN

Alternatif tıpta yıllardır kullanılan karayılan otu, kemik kaybının önlenmesi için ihtiyaç duyulan fitoöstrojenler içermektedir. Bu nedenle osteoporoz hastalarına karayılan otu yemeleri tavsiye edilir.

TAİ CHİ İLE ŞİFA BULUN

Eski bir Çin uygulaması olan tai chi, birinden diğerine geçiş yapılan, vücut duruşuyla ilgili bir dizi hareketlerdir. Araştırmalara göre tai chi, özellikle yaşlı bireylerin bağışıklık sistemini güçlendirerek genel refahının artmasını sağlar. Uygulamanın en faydası kas gücünü ve koordinasyonunu artırması ve eklem ağrılarının giderilmesidir. Aynı zamanda tai chi ile kemiklerinizi güçlendirmeniz mümkün.

FİZİKSEL AKTİVİTEYİ AKSATMAYIN

Egzersiz yapmak, kemikleri güçlendirmek için birebirdir. Fiziksel aktivitenin türü ne olursa olsun, hareketli bir yaşam tarzı kemik kaybının yavaşlamasını sağlar.

KALSİYUM VE D VİTAMİNİ ALIN

Osteoporoz için reçeteli ilaç kullansanız dahi kalsiyum ve D vitamini açısından zengin olan besinlerden tüketmeniz gerekir. Çünkü bu mineral ve vitamin kemik kaybının yavaşlamasına yardımcı olur. Kalsiyum, kemikler için gerekli olan en önemli minerallerden biridir. D vitamini ise vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumun emilmesini sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER Günde 5 Bardak Sütle Kemik Erimesini Önleyin!

Günde 5 Bardak Sütle Kemik Erimesini Önleyin!

Kemik Erimesini Karabuğday İle Önleyin

Kemik Erimesini Karabuğday İle Önleyin

Kemik Erimesine İyi Gelen Kür

Kemik Erimesine İyi Gelen Kür

Kemik Erimesini Durduran Mucizevi Besin!

Kemik Erimesini Durduran Mucizevi Besin!

İLİşKİLİ GALERİLER Vücuttaki Negatif Enerjiyi Alıyor Kepeği Önlüyor, Kemik Tarak Şifa Dağıtıyor!

Vücuttaki Negatif Enerjiyi Alıyor Kepeği Önlüyor, Kemik Tarak Şifa Dağıtıyor!

Sıkı Bir Cilt İçin Kemik Suyu İçmek Şart!

Sıkı Bir Cilt İçin Kemik Suyu İçmek Şart!

Kemikleri Kuvvetlendiren 5 Leziz Besin

Kemikleri Kuvvetlendiren 5 Leziz Besin

Kemiklere Zararlı Olan 4 Alışkanlık

Kemiklere Zararlı Olan 4 Alışkanlık

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.