DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Boyun Fıtığı Nedir, Boyun Ağrıları İçin Öneriler

07.07.2020
A+
A-

Boyun fıtığı nedir, boyun ağrıları için öneriler nelerdir? Boyun fıtığının nedenleri ve belirtileri nedir?

Boyun Fıtığı Neden Oluşur?

Boyun fıtığı nedir, boyun ağrıları için öneriler: ilk olarak boyun fıtığının nedenlerini inceleyelim.  Boyun fıtığının oluşumunu tetikleyen nedenler, travma ve zorlanmalardır. Aynı zamanda boynun uzun süre sabit kalması, yaşa bağlı olarak diskin içerisindeki sıvı miktarının azalması gibi nedenlerden de söz edilebilmektedir.

Boynun uzun süre sabit kalması genellikle kişinin uzun saatler boyunca bilgisayar ekranına hareketsiz bir şekilde bakması, uzun süre televizyon izlenmesi ya da kitap okunması sonucunda oluşmaktadır. Bu durum da boyun fıtığının oluşmasına neden olabilir.

Ağır yükler kaldırma ve bunu sürekli olarak yapma da boyun fıtığına neden olabilir.

Bunun yanında, boyun fıtığı çevresel etkenlerden ziyade kalıtsal yollarla da kişiye geçebilmektedir.

Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Boyun fıtığı nedir, boyun ağrıları için öneriler: boyun fıtığının belirtilerinin tespit edilmesi, uygulanacak tedaviye yardımcı olması açısından önemlidir.

Boyunda ağrı (her boyun ağrısının nedeni boyun fıtığı değildir) Sırt, kürek kemiği, omuz, başın arka kısmında beliren ağrılar Boyundan kollara yayılan şiddetli ağrılar Reflekslerin zayıflaması El becerilerinin azalmaya başlaması Kollarda uyuşma hissi yaşamaya başlama Kolların incelmeye başlaması

Boyun Ağrısına İyi Gelen Yöntemler Nelerdir?

Boyun ağrıları, katlanılmaz ve sürekliyse doktor kontrolüne gidilerek doktorun uygulayacağı tedavi yöntemleri takip edilir. Genelde ameliyatsız olarak tedavi edilir, kas gevşetici gibi ilaçlarla boyun bölgesi rahatlatılır.

Boyun fıtığı nedir, boyun ağrıları için öneriler: Boyun fıtığı kaynaklı ağrıların hafifletilmesi için bazı yöntemler bulunmaktadır.

Bu yöntemlerden bir tanesi, ağır fiziksel aktiviteden kaçınmaktır. Ağır yük kaldırmak, boyun fıtığını tetikleyen nedenlerden bir tanesi olduğu için bu durumdan da kaçınmak gereklidir.

Doktorlar, genellikle bir egzersiz programı vererek belli setler içerisinde tekrarlanacak çeşitli hareketlerin rutin olarak yapılmasını isteyebilir. Bu egzersizler aksatılmamalıdır. Gereken durumlarda fizik tedaviye gidilerek boyun bölgesi rahatlatılmalıdır.

Vücudun ihtiyacına göre ağrılı bölgeye soğuk ya da sıcak bir nesneyle tedavi uygulanabilir. Hangisinin daha iyi geldiğini deneme yanılma yöntemiyle anlayabilirsiniz. Belirli aralıklarla bölgeye buz ya da sıcak havlu gibi nesnelerle tedavi uygulayabilirsiniz.

Bunun yanında, boyun bölgesine yapılacak doğru masaj teknikleri de boynun rahatlamasını sağlayarak ağrıyı azaltır.

Klima ya da hava sirkülasyonu gibi etkenlerin olduğu ve kas spazmlarına neden olacak ortamlardan uzak durmak boyun ağrılarını azaltır.

Aynı pozisyonda uzun süre sabit kalmak iyi değildir. Genelde doğru yöntemlerle fazla zorlanmadan boynun ve omuzların esnetilmesi faydalı olacaktır. Ancak bu esneme hareketlerini yapmadan önce doktora danışmak, durumu daha da kötüleştirecek bir durumun ortaya çıkmasını engelleyecektir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.