DOLAR 32,2892
EURO 34,6520
ALTIN 2.412,44
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Boyun Fıtığı Nedir?

22.06.2020
A+
A-

Boyun bölgesindeki disklerin hasar görmesi sonucu oluşan boyun fıtığı rahatsızlığı boyun bölgesinde birtakım ağrıların oluşmasına ve boyun kaslarında hareket zorluğu yaşanmasına yol açar.

BOYUN FITIĞI NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?
Boyun bölgesinde şiddetli ağrılara yol açan Boyun fıtığının belirtileri ense adı bahşedilen boyunun arka bölgesinde ağrıların görülmesi, bu ağrıların omuz ve sırt bölgesinde hissedilmesi ve boyunu hareket ettirmekte güçlük çekilmesi gibi hareket zorluklarıdır.

aynı zamanda kollarda ve ellerde uyuşma şehvetli, baş dönmesi kas gücünde azalma gibi belirtiler de boyun fıtığının göstergeleri arasındadır.

BOYUN FITIĞI TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Boynunda fıtık olan hastalar için en etkin olduğu belirli çare yöntemlerinden biri de spinal enjeksiyon olarak adlandırılan tedavi yoludur.

Boyundan kola vuran ağrıyı alıkoymak isteyen doktorların uyguladığı bu tedaviyle omurilik içindeki epidural boşluğa kortizon ilaçlar enjekte edilir. Laf konusu yöntemin sinir ve diskteki ödemi ve inflamasyonu düşürdüğü belirtilir.

BOYUN FITIĞI HANGİ HASTALIKLARA YOL AÇAR?

Boyunu kıpırdatmakta zorluk çekme gibi bir netice doğuran boyun fıtığı rahatsızlığının en önemli sebepleri arasından tek bir nokta üzerinde yoğunlaştırma sonucu boyunun atıl kalması, emin bir zaman benzer bölgede durağan tutmak keza klima havasına haddinden artı maruz kalmak  gibi nedenler yol açar.

Boyun bölgesinin yanı sıra en yakınında bulunan organlarda da şiddetli ağrılara sebebiyet veren boyun fıtığı bir takım durumlarda bacaklarda da ağrıya yol açabilir.

OMUZ BOYUN AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Boyun fıtığının yol açtığı boyun omuz ağrısına şifa kaynağı Zencefil iyi kazanç. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahip Zencefil bu özelliği tamamen boyun fıtığının doğurduğu ağrıyı durdurur. bununla birlikte iltihap giderici özelliği vardır. bundan başka türlü faydası olan elma sirkesi boyun ağrısını giderici özellik taşır. öte taraftan lavanta yağının da boyun ağrılarını iyileştirici niteliği vardır.

BOYUN AĞRILARI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Boyun ağrısı çeken boyun fıtığı olduğunu varsayım eden hastaların en fazla merak ettiği soru olan “Boyun ağrıları için hangi bölüme gidilir?” sorusunun yanıtı, “Beyin ve Sinir Cerrahisi” olarak açıklanmıştır.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.